Libertatea presei în Rusia a involuat, ajungand la nivelul de acum 30 de ani, se arata în raportul privind indicele libertății presei pentru anul 2018, care a fost prezentat de organizația neguvernamentală internațională ”Reporteri fără frontiere”.

„Reporteri fără frontiere“ menține Rusia pe locul 148 în clasament și notează în special faptul că, în detenție se află cinci jurnaliști ruși și bloggeri (cel mai mare număr de la prăbușirea URSS), iar presiunea exercitată asupra jurnaliștilor de investigație și controlul asupra Internetului continua sa crească.

În plus, Rusia își extinde rețeaua media de propagandă în străinătate cu ajutorul RT și Sputnik.

Toate acestea nu împiedică însă Moscova să se declare pe arena internațională ca model alternativ în domeniul informațiilor.

Ratingul privind libertatea presei cuprinde 180 de țări și reflectă nivelul libertății de exprimare în mass-media și internet din fiecare dintre statele analizate.

Primul loc în clasamentul privind libertatea presei este deținut în 2018 de Norvegia, ultimul – Coreea de Nord.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to „Reporteri fără frontiere”: Libertatea presei în Rusia – la nivelul URSS

  1. bogdan spune:

    Diktatur !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top