valeriu-streletPreşedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul de numire a lui Valeriu Streleţ în funcţia de premier, după ce a fost propus de către Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

Streleţ a fost însărcinat să formeze un Cabinet şi să prezinte un program de guvernare în Parlament în următoarele 15 zile, a declarat şeful statului moldovean, potrivit Mediafax.

Însă Parlamentul urmează să se pronunţe în legătură cu noul Guvern pe 31 iulie.

Candidatura lui Streleţ a fost convenită de către partidele din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE3, la putere) şi prezentată preşedintelui luni după-amiază.

Cine este Streleţ

Streleţ, în vârstă de 45 de ani, este cofondator şi deputat al PLDM. El conduce grupul parlamentar al formaţiunii începând din septembrie 2014.

În perioada 1994-2001, Valeriu Streleţ a deţinut funcţia de președinte al Ligii Naţionale a Tineretului din Moldova. Iar în 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal.

În decembrie 2002, este ales vicepreşedinte al Partidului Social Liberal, funcţie pe care o deţine până în 2007, când devine vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat.

În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor.

Valeriu Streleţ a absolvit Facultatea de Istorie la USM, dar şi pe cea de Economie Generală şi Drept de la ASEM. Iar în 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice.

Cunoaşte limbile rusă, engleză şi franceză. Este căsătorit şi are patru copii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top