igla_missileÎn ultima zi a lunii mai, la o bază militară de lângă Moscova, a fost înregistrată ieşierea unei rachete sol-aer, ținută acolo de peste 20 de ani relatează jurnaliști Reuters.

Potrivit jurnalului de înregistrari care însoţeşte racheta, nimerit în mâinile jurnaliştilot de la Reuters, racheta portabilă, concepută pentru a fi utilizată pentru un lansator de tip Igla”, era destinată unei baze militare de lângă Rostov, situata la 50 km de granița cu Ucraina. În zonă, potrivit oficialilor americani, există o tabără de antrenament pentru luptătorii separatisti din Ucraina.

Trei săptămâni mai târziu, racheta și jurnalul de înregistrări au ajuns în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale au capturat-o de la separatiștii pro-ruşi. Jurnalul avea peste 20 de pagini, și conţinea informaţii potrivit cărora racheta 03181 a intrat în exploatare pe 21 mai 1993 și a fost testată periodic pentru determinarea capacităţii de luptă, până cel mai târziu în anul 2005. Pe actele însoţitoare ale transportului spre Rostov figurează ștampila ministerului de externe al Rusiei „, arată Reuters.

igla

Pe 14 iunie separatiștii au doborât un avion de transport militar „IL-76”. Potrivit separatiștilor care mai târziu au comentat despre acest atac, în acea zi a fost folosit un sistem de rachetă Igla.

Igla” și jurnul de însoţire este doar un semn că Rusia livrează rebelilor arme puternice”, scriu autorii.

Săptămâna trecută, unul dintre liderii separatiști a declarat într-un interviu că Rusia a livrat separatiştilor sisteme de rachete Buk”. Acelaşi care a fost folosit pentru a doborî avionul MH17 al Malaysia Airlines.

Știam Buk a sosit la Lugansk. (…) Am auzit despre asta. Cred că au trimis complexul înapoipentru a elimina dovezile prezenței„- spune într-un interviu pentru Reuters, Alexander Khodakovsky, comandantul batalionuluiVostok .

buk

Trei Oficiali al guvernului american au declarat (sub anonimat) pentru agenţie că fluxul de arme din Rusia către separatişti a crescut puternic în urmă cu câteva săptămâni, ca răspuns la succesul forțelor guvernamentale. Potrivit acestora, noile livrări conţin și sisteme de apărare aeriană.

Moscova neagă a livrat rebelilor compelxul Buk” 

Separatiștii susțin că cele mai multe dintre armele folosite sunt captură de război.

Pe 14 iunie separatiștii au doborât un avion de transport militar IL76″.

Potrivit separatiștilor care mai târziu au comentat despre acest atac, în acea zi a fost folosit un sistem de rachetă Igla.

Ar fi o prostie să negăm faptul că Rusia susține separatiștii. Singura întrebare este cât de masiv este acest sprijin„, spune analistul militar independent Anton Lavrov.

Washington nu are nicio îndoială că multe arme folosite de rebeli au venit din Rusia.

În conformitate cu serviciile secrete americane, numai după doborârea MH17, Rusia a trimis peste graniță cel puțin 20 de tancuri și vehicule blindate,” – mai arată Reuters.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top