nava-rusaÎncălcând sancțiunile europene, Rusia livrează combustibil în Siria prin apele teritoriale ale Uniunii Europene. Combustibilul este necesar continuării loviturilor aeriene ruse și siriene asupra opozitiei armate și a teroriștilor islamiști, scrie Reuters.

Interlocutorul agenției, care reprezintă serviciul de informatii al unei țări UE, a declarat că cel puțin două nave sub pavilion rusesc efectueaza livrari de combustibil de avitaie prin apele Ciprului și Greciei. El a subliniat că livrările au crescut brusc în luna octombrie: în două săptămâni, doua tancuri petroliere au livrat în Siria 20.000 tone de combustibil de aviație, evaluat la aproximativ 9 milioane $.

„Livrările de combustibil joacă un rol vital în menținerea atacurilor aeriene rusești în regiune. Aceste livrari indică cresterea de catre Rusia a resurselor necesare pentru a susține operațiunile militare din Siria” – a declarat sursa.

Un alt informator a adăugat că navele ruse au intrat în porturile grecești și cipriote înainte de a livra combustibilul în Siria, destinat pentru armata rusă și siriana.

Guvernul grec a refuzat orice comentarii pe temă. În Cipru, oficialii au declarat că prin porturile locale nu au trecut nave rusești care sa transporte combustibil în Siria. „Este binevenita orice informație care demonstrează existența unor încălcări ale sanctiunilor impuse de UE sau ONU”, – a subliniat un oficial din Nicosia.

În urmă cu doi ani, Consiliul Uniunii Europene a interzis orice livrari de combustibil de aviație în Siria prin teritoriul UE sau din afara acesteia. Interdicția se aplică, de asemenea, și combustibilului produs în afara Uniunii Europene.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Reuters: Rusia încalcă sancțiunile impuse de UE împotriva Siriei

  1. Catun spune:

    „Rusia incalca…” Dar ce-ati vrea…, sa respecte?

  2. bogdan spune:

    Ce sa le ceri ? Sunt doua state teroriste ! Normal ca se ajuta intre ele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top