Cele doua tancuri de gaz  – Candy și Maestro – care transportau gaze lichefiate, au luat foc în Marea Neagră după ce una dintre nave a fost împiedicată să intre în portul rusesc Temriuk din cauza riscului de sancțiuni din partea SUA, scrie Reuters, citând surse din industrie.

Vase cu aceleași denumiri ca și tancurile de gaz Maestro și Venice sunt incluse în lista de sancțiuni a SUA din noiembrie 2018. Navele au fost incluse în lista din cauza livrării de combustibil către Siria.

Trezoreria SUA a avertizat că orice afacere cu aceste nave ar putea duce la sancțiuni. Din acest motiv, terminalul rusesc de gaze ”Maktren-Nafta” a refuzat să permită navei tanc ”Maestro” să intre în portul Temriuk din Krasnodar. Reuters crede că din aceasta cauza echipajele Candy și Maestro ar fi putut recurge la o operatiune riscantă de transferare a gazului lichefiat de pe o nava pe alta direct în largul mării.

Compania „Maktren-Nafta” și portul Temriuk nu au comentat cele întâmplate.

Amintim ca, la 21 ianuarie, două tancuri de gaz Candy și Maestro sub pavilionul Tanzaniei au luat foc în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci. Incendiul a început în timpul mutarii gazului lichefiat de pe o navă pe alta. 10 persoane au fost ucise, 12 au fost salvate, sunt date disparute alte 10.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Reuters: Unul din tancurile de gaz care a luat foc în Marea Neagră era pe lista sancțiunilor SUA

  1. Radu2 spune:

    De mult timp tovarășii. ne tot explicau(inclusiv Tov. Țar ) ca ei fac ceva cu bolta pe sancțiuni , ca nu contează bla bla!
    Da de ce murira Tarzanii aia atunci? Ce căutau acolo, in larg , și nu la instalații in port? Ce vina au avut ei ca Rusia e mare imperiu și vrea și mai mare?!

  2. bogdan spune:

    In fapt asa ceva se intampla cu acordul oficialilor din Porcie ,sub calauzirea GRU si FSB !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top