putin-tvSăptămâna trecută, mass-media de propagandă din Rusia s-a concentrat în principal asupra statelor baltice, a reluat vechile povești inventate despre Maidanul de la Kiev și și-a exprimat nemulțumirea față de rezoluția Parlamentului European, se arata în  Disinfo Review, revista despre propaganda rusă.

Pretențiile cele mai vocale au fost prezentate în cadrul emisiunii tv „Vremea Pokajet”, în care s-a declarat, de exemplu, că „țările baltice ar trebui să fie recunoscătoare că li s-a permis să părăsească Uniunea Sovietică în pace”. În realitate, în 1991, în Lituania și Letonia au avut loc ciocniri cu armata sovietica, iar lituanieni și letoni au murit pentru că au cerut restabilirea independenței. Totodata, că „Rusia a oferit libertatea visata de statele baltice” (ignorând faptul că URSS a fost cea care le-a rapit această libertate).

La scurt timp după această emisiune JALON, presa rusa a preluat tema lipsei de gratitudine a statelor baltice fata de Moscova. Astfel, pe canalul NTV, în talk-show-ul „Locul de întâlnire”, s-a declarat că Estonia, Letonia și Lituania nu sunt capabile sa gestioneze problemele economice si sa-si protejeze interesele  – în ciuda dovezilor că statele baltice au fost un exemplu de transformare de succes, după 50 de ani de ocupație sovietică.

Totodata, săptămâna trecută, au fost marcate la Kiev trei ani de la începutul protestelor de pe Maidan, ceea ce a dus la Revoluția demnitatii. Media pro-Kremlin a vazut in asta o oportunitate de a relua piesele preferate ale repertoriului dezinformarii cu privire la acest subiect.maidan morti

Astfel, canalul de televiziune REN TV a reîncălzit ciorba cu ”dovezile” privind planul NATO de a desfasura nave și rachete în Crimeea, amenințând astfel Moscova. Aceeasi emisiune Vremea Pokajet ne-a amintit ca Maidan a fost o ”lovitură de stat fascista”, iar ucrainenii și rușii sunt ”aceeasi natiune”.

Media pro-Kremlin și-a arătat nemulțumirea și față de rezoluția Parlamentului European cu privire la propaganda anti-europeană a Rusiei. În cadru emisiunii televizate  „Seara cu Vladimir Soloviov”, s-a afirmat că rezoluția arată că ”catolicismului în Europa trece prin procesul de descreștinare”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Revista propagandei săptămânale: Statele baltice ar trebui să mulțumească Moscovei că s-au desprins ”pașnic” din URSS

  1. mocanu dan spune:

    INTRADEVAR IN TARILE BALTICE ERA CANTONATE INDUSTRIILE DE TOP SOVIETICE,DAR ASTA S-A INTIMPLAT PENTRU MATERIALUL UMAN DE ACOLO,NU PENTRU CA RUSII I-AR FI IUBIT,IAR ACEST LUCRU ESTE VALABIL SI PENTRU UKRAINA SI BELARUS,CHIAR SI MOLDOVA….CE SA FACI CU UN PUTUROS CARE SE ROAGA DE CINCI ORI PE ZI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top