Gherman GrefȘeful celei mai mari banci din Rusia Sberbank” Gherman Gref, considerat prieten apropiat al lui Putin, a început brusc să critice regimul instaurat de acesta şi îl îndeamnă pe şeful Kremlinului sa nu mai apeleze la politica in treburile economiei, potrivit Die Presse.

Când aud pe unii spunând ca „cursul de schimb al rublei s-a prăbușit și slava lui Dumnezeu, vor disparea importurile în curând cu totul”, mă trec fiorii. Îmi pare rau, dar noi importam practic totul. Sunt gata sa renunt la cate ceva din meniu, dar nimeni nu este dispus să renunțe la confortul civilizației „, a spus Gref la un forum de investiții în Rusia.

El a atras atentia si asupra cursului ales de Kremlin, facand o paralela cu politica URSS înainte de prăbușirea imperiului comunist.

„De ce s-a prăbușit Uniunea Sovietică? Acest lucru s-a intamplat din cauza unei teribile incompetențe economice a conducerii sovietice. Această ignoranță a legilor economiei a dus la prăbușirea URSS„, a declarat bancherul, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.

El a facut un apel la conducerea Rusiei sa se ocupe de economie, și sa nu „motiveze” oamenii cu GULAG-ul (lagare de munca fortata – n.r.), ca pe vremea URSS.

Sberbank in MoscovaComentatorul Die Presse consideră că pe fondul sancțiunilor economice și scăderii prețurilor la petrol, discursul lui Gherman Gref  este o palma” data regimul lui Putin.

Ziarul scrie ca seful Sberbank a fost aplaudat de investitorii prezenti la Forum. Acest lucru subliniază încă o dată nemultumirea mediului de afaceri rus de după începerea conflictului rusoucrainean.

Sancțiunile occidentale au lovit întregului sector bancar si de investitii si au taiat accesul afacerilor din Rusia la împrumuturi externe. In plus, scăderea prețurilor la petrol a dus la accentuarea devalorizarii rublei. Anterior, Washington Post a scris oligarhii din Rusia se tem ca Putin ar putea sa-i deposedeze de averi pentru a-şi finanta lupta împotriva Occidentului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top