rezerve valutareRezervele internaționale valutare ale Rusiei la data de 19 septembrie erau de 458.3 miliarde dolari, in scadere fata de 459.9 miliarde dolari inregistrate pe 12 septembrie, a anuntat joi, Banca Rusiei.

Astfel, în doar o saptamana, rezervele valutare ale Rusiei au scăzut cu 1,6 miliarde dolari, sau 0,3%. Cu o saptamana mai devreme, Rusia raporta o scădere a rezervelor cu 4,3 miliarde dolari (0,9%).

De la sfârșitul anului 2013 şi până în preuent, rezervele internaționale ale Moscovei au scazut cu 5%, de la 510 miliarde de dolari.

Maxima istorica in ceea ce priveste valoarea rezervelor internationale ale Rusiei a fost atinsa la începutul lunii august 2008 – 598 miliarde de dolari.

În timpul crizei finanicare, acest indicator a scăzut la 376 miliarde de dolari (la mijlocul lunii martie 2009).

Rezervele internaționale ale Rusiei sunt active externe lichide deținute de Banca Rusiei și de Guvern şi formate din fonduri în valută străină, drepturi speciale de tragere (DST), poziții de rezervă la FMI și aur.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top