dolariRezervele internaționale (în aur și străine) ale Rusiei au scăzut, în ultima saptamana lucratoare a anului cu 10,4 miliarde de dolari. Astfel, până pe 26 decembrie acestea reprezentau 388.5 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Băncii Rusiei.

Anterior, în săptămâna 12-19 decembrie, rezervele internaționale ale Rusiei s-au redus cu alte 15,7 miliarde dolari. Pentru prima dată din august 2009, rezervele Rusiei au scăzut sub 400 miliarde de dolari.

Amintim ca ministrul rus al finantelor, Anton Siluanov a declarat Moscova are un stoc important de rezerve valutare și că va rămâne solvabilă chiar și la un preț al petrolului de 60 de dolari pe baril. La data de 31 decembrie 2014, prețul petrolului a scăzut sub acest nivel, situându-se în jurul valorii de 56 dolari pe baril.

Ministerul Dezvoltării Economice la inceputul lunii decembrie și-a ajustat prognoza pentru 2015. Astfel, estimarea pentru prețul mediu al țițeiului Urals a fost redusă de la 100 de dolari pe baril la 80 de dolari pe baril. Având ca reper acest preț mediu, reducerea PIB-ului Rusiei în 2015 este de așteptat sa fie de 0,8%, iar inflația în 2015 de 7,5%.

La mijlocul lunii decembrie, Banca Centrală a Rusiei a publicat propriul scenariu de criză pentru anul 2015, luand în calcul un preț al petrolului de 60 de dolari pe baril. În acest caz, Banca Centrală se așteaptă la o cădere a PIB-ului Rusiei în 2015 de 4,6% și o inflație de 9,3-9,8%. 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top