soldati rusiAdunarea Parlamentară a Europei (APCE) a adoptat o rezolutie in care declara Rusia „țară agresor”. Declaratia figureaza in documentul APCE privind persoanele dispărute în conflictul armat din Donbas.

Formularea a fost propusa chiar în ziua votării rezolutiei. Pentru recunoașterea acțiunilor rusești în Ucraina drept agresiune au votat 55 de persoane, au votat împotriva – șapte. În plus, rezolutia declara Crimeea drept teritoriu ocupat de Rusia.

In rezolutie, deputații APCE au estimat numărul persoanelor disparute in razboiul din estul Ucrainei la 1.300, dar au recunoscut că, în realitate, numărul ar putea fi mai mare.

APCEDocumentul conține recomandări autorităților ucrainene privind acțiunile ce trebuie întreprinse pentru cautarea celor disparuti. Astfel, potrivit APCE, Kievul ar trebui să instituie un organism special care să coordoneze activitatea tuturor organizațiilor implicate  în căutarea persoanelor dispărute. În plus, autoritățile ucrainene sunt sfătuite să dezvolte un mecanism al compensatiilor de stat și de sprijin pentru familiile persoanelor dispărute, precum și o lege care sa asigure statutul de „persoană dispărută” și „victimă al războiului”.

In aprilie 2014, APCE a exclus reprezentantii Rusiei din componenta tuturor organelor de conducere ale Adunării. Motivul a fost anexarea Crimeei. Dupa aceasta decizie, delegația rusă a părăsit lucrarile APCE.

Rusia continua se nege implicarea sa în confruntarea militara din estul Ucrainei, pe care o califica drept razboi civil ucrainean.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top