g20 BrisbaneLa summit-ul G20 de la Brisbene, Putin a avut o primire rece pe fondul situației din Ucraina, şi a plecat mai devreme fata de programul initial.

Președintele rus Vladimir Putin a părăsit Brisbane, ieri dimineață, chiar înainte de adoptarea comunicatului final.

Avem de facut un zbor foarte lung”, a explicat el ziaristilor decizia sa.

Jurnaliștii occidentali cred că, la summit, președintele rus a fost în mod vadit izolat, a avut o primire rece, fapt care il arată chiar si fotografia de grup a liderilor G20, in care Putin sta la margine.

In afara de asta, Ptuin a fost tratat sub demnitatea functiei sale de autoritatile australiene. De exemplu, președintele SUA, Barack Obama și președintele chinez Xi Jinping au fost întâmpinati la aeroport de guvernatorul general al Australiei, in timp ce pe Puitn l-a intalnit secretarul adjunct al Apărării.

putin musca buzaApoi, Putin a fost „expediat” verbal „afara din Ucraina” la intalnirea sa cu premierul canadian Stephen Harper, potrivit Bloomberg. O multime de alte critici publice nu i-au picat bine lui Putin, mai ales cea a lui Obama, care a numit acțiunile Moscovei în Ucraina una dintre principalele amenințări la adresa lumii dupa virusul Ebola.

Criza din Ucraina a fost principalul subiect la reuniunile bilaterale, deși ordinea de zi oficială a summitul nu mentiona aceasta problema.

la Brisbane, Putin a purtat discuții cu cei cinci lideri europeni și cu premierul Australiei, Tony Abbott, iar una dintre intalnirile cheie a fost cu cancelarul german Angela Merkel: aceasta a durat până la ora 2 am. După o discuție de patru ore cu Merkel, la conversație s-a alăturat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit unuia dintre membrii delegației germane, Merkel a fost nemulțumita de rezultatul discuțiilor, deși speranțe pentru o schimbare calitativă nu au existat nici la startul discutiilor.

Putin a sosit în Brisbane pentru a discuta cu partenerii europeni despre criza ucraineana, dar acestea au adus o si mai mare răcire în relațiile cu Occidentul. Acum Occidentul va trebui sa rezolve criza ucraineana fără Rusia, fapt care va duce la o izolare și mai mare a acestei tari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top