inflatieOficialii rusi au tras linie si au calculat efectul sanctiunilor internationale impotriva Rusiei. Concluziile nu le-au placut. Ministerul dezvoltarii de la Moscova a estimat o accelerare a inflației și fuga capitalului, care pana la sfârșitul anului 2014 ar putea atinge plafonul de 120 de miliarde de dolari, potrivit DW.

Interesant este ca oficialii rusi dau vina pe sanctiunile internationale atunci cand vorbesc despre cresterea inflatiei, desi scumpirile pe piata produselor alimentare au fost induse de embargoul alimentar impus de Rusia. Altfel spus, in cea mai mare parte, inflatia in Rusia este auto-indusa. Ministrul adjunct al dezvoltării economice (MED) din Federația Rusă, Alexei Vedev, a declarat reporterilor sancțiunile au intensificat scumpirile produselor alimentare. În plus, el a subliniat că, în septembrie, se așteaptă la o inflație mai mare față de luna august.

De asemenea, ministrul estimeaza ieșiri de capital din Rusia de 90 pana la 120 miliarde de dolari, plus o decelerare a creșterii economice.

În ceea ce priveste PIB-ul, inregistram o încetinire. În al treilea trimestru acesta va crește cu 0,2 la sută față de anul trecut. Cred  până  la sfârșitul anului 2014 această cifră va fi de 0,5 la sută..” – a declarat ministrul adjunct.

Conform Rosstat, biroul oficial de statistica al Rusiei, rata inflației la începutul lunii septembrie a fost de 0,3 la sută, de la începutul anului 5,9 la sută. Pentru comparație, în luna septembrie 2013 prețurile au crescut cu 0,2 la sută, iar de la începutul anului trecut cu 4,7 la sută.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top