Rogozin

Viitorul Rusiei depinde de renaşterea ţării ca putere industrială majoră, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin, la un forum economic.

Acesta crede că înainte de a crea obiective grandioase de promovare a produselor ruseşti în străinătate este nevoie ca producătorii să recâştige piaţa internă, relatează Sputnik.

„În Rusia trebuie să aibă loc o Reconquista industrială, bazată pe principiul unui egoism naţional rezonabil în rândul industriaşilor noştri, care trebuie să recucerească piaţa internă”, a spus vicepremierul, citat de Mediafax.

Rogozin a explicat că sinonimul rusesc pentru fraza „substituirea importurilor” este industrializarea, ca strategie pentru tranziţia ţării, în special în cazul sectoarelor economice majore, către o strategie a suveranităţii naţionale.

Liderul rus a notat că, în ultimii 20 de ani, Rusia s-a deschis producătorilor străini şi a pierdut mare parte a pieţei interne, chiar şi în domenii în care modelele ruseşti erau competitive. El a dat ca exemplu industria aeronautică, unde peste 80% din cursele pe distanţe lungi sunt efectuate de avioane Airubs şi Boeing.

„Avioanele ruseşti deţin o cotă de piaţă de 37% pe traseele regionale. Restul este asigurat de avioane străine. Acum trebuie să recâştigăm totul”, a spus oficialul rus.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top