dmitri-rogozinRenașterea Rusiei ca putere industrială majoră, în baza unui egoism rezonabil, este crucială pentru viitorul țării, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin. El consideră că producătorii ruși trebuie, în primul rând, să recucerească piața internă.

Rogozin consideră că, înainte de a crea obiective grandioase de promovare a produselor ruseşti în străinătate, este nevoie ca producătorii să asigure piaţa internă, potrivit Sputnik, citat de mediafax.ro. „În Rusia trebuie să aibă loc o Reconquista industrială, bazată pe principiul unui egoism naţional rezonabil în rândul industriaşilor noştri, care trebuie să recucerească piaţa internă”, a spus vicepremierul.

Rogozin apreciază că sinonimul rusesc pentru fraza „substituirea importurilor” este industrializarea, ca strategie pentru tranziţia ţării, în special în cazul sectoarelor economice majore, către o strategie a suveranităţii naţionale.

El a spus că, în ultimii 20 de ani, piețele din Rusia s-au deschis pentru producătorii străini şi industria locală a pierdut o mare parte a pieţei interne, chiar şi în domenii în care modelele ruseşti erau competitive. Rogozin a dat ca exemplu industria aeronautică, unde peste 80% din cursele pe distanţe lungi sunt efectuate de avioane Airubs şi Boeing.

„Avioanele ruseşti deţin o cotă de piaţă de 37% pe traseele regionale. Restul este asigurat de avioane străine. Acum trebuie să recâştigăm totul”, a spus vicepremierul.

Rogozin a mai declarat că, în perioada de vârf a crizei din Ucraina, care a avut un impact major asupra aprovizionării cu componente pentru sectorul apărării, Rusia a conceput un plan de înlocuire a produselor industriale ucrainene. El spune că 70% din componentele militare din Ucraina au fost deja înlocuite, de la componente pentru rachete la cele pentru avioane de luptă, elicoptere şi nave.

Rusia intenţionează ca, până în 2018, să înlocuiască motoarele ucrainene cu turbine pe gaz pentru nave cu unele fabricate local, modele urmând să fie noi, nu doar reluarea celor din era sovietică.

Despre participarea străină în economia civilă, Rogozin spune că nu este împotrivă, dar a notat că producătorii străini trebuie determinați să fabrice mai mult în Rusia, în schimbului accesului la piaţă, iar astfel vor deveni mai competenţi şi producătorii autohtoni.

Rogozin a adăugat că sancţiunile economice impuse după invadarea Crimeei au blocat accesul pe piaţă a circa 640 de produse şi componente occidentale. El spune că 70% dintre acestea vor fi produse în Rusia, până în 2018. Vicepremierul a adăugat că reindustrializarea va permite Rusiei să reducă dependenţa de vânzarea resurselor naturale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top