Italia dorește abolirea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, dar nu va cere ca acest pas să fie luat imediat, a declarat ministrul italian de externe Enzo Moavero Milanesi, la o conferință de presă comună cu omologul său rus Serghei Lavrov, susținuta la Moscova.

„Sancțiunile au făcut obiectul conversației noastre, dar nu am discutat despre rolul pe care Italia îl poate juca în contextul relațiilor dintre Rusia și UE”, a spus Milanesi.

El a menționat că Roma încearcă să discute sancțiuni împotriva Federației Ruse, deoarece crede că pentru rezolvarea conflictelor restricțiile reprezinta „un instrument, nu un scop în sine”.

„Este necesar să se ajungă la soluționarea problemei prin respectarea dreptului internațional și a dialogului. Motivele care au condus la regimul sancțiunilor pot fi eliminate”, a adăugat el.

La 31 iulie, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a șase companii rusești care au participat la construcția podului de la Kerci. Diplomații au spus că au fost propuse opt firme, însă două au fost eliminate idn lista după opoziția Germaniei și a Italiei, care se temeau de deteriorarea relațiilor lor de afaceri cu Rusia. În același timp, Italia a blocat includerea unui deputat din Crimeea în lista sancțiunilor UE împotriva Rusiei.

Lista conține numele „foștior” funcționari care nu mai ocupă posturi. Roma voia să li se retragă numele.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Roma: Lavrov nu a cerut sprijin în anularea sancțiunilor, deși problema a fost discutată între miniștri

  1. bogdan spune:

    Italia est o curva ! Dar nu poate face cam ce vrea ea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top