rosneftRosneft a transmis vicepremierului rus Arkadi Dvorkovici ca compania petrolieră de stat așteaptă banii de la Fondul național de asistență cel târziu până pe 1 iunie. În caz contrar, amenință să amâne calendarul investiţiilor în noi exploatari petroliere.

Dezvoltarea noilor zacaminte de la Russkoe va incepe cu doi ani mai târziu decât era planificat, în 2019, iar cele de la Iurubceno- Tohomskoie – cu un an, scrie Igor Secin, seful Rosneft, într-o scrisoare adresata lui Dvorkovici, care a ajuns în posesia Vedomosti.

Secin avertizeaza ca daca nu vor fi oferiti banii ceruti de la buget, în cazul a două proiecte se va extrage mai putin timp de cinci ani, fapt care va reduce veniturile bugetare cu peste 1,75 miliarde de dolari.

Banii Fondului national de asistenta sunt doriti si de proiectul de gaze al Rosneft –  Rospan. Avand finantare limitata, Secin avertizeaza ca nu vor putea fi „realizate obligațiile contractate de furnizare a gazelor”.

Arkadi Dvorkovici a declarat că guvernul va prezenta un raport președintelui Putin, care va decide cu privire la  satisfacerea cererilor de bani ale Rosneft, deoarece decizia finală este la Putin.

Ministerul Energiei din Rusia se așteaptă ca aproximativ 15% din proiectele de petrol și gaze, programate să înceapă în 2015, sa fie amânate din cauza menținerii prețurilor scăzute la petrol, a declarat ministrul Energiei, Alexandr Novak.rosneft-oil

În 2014, Rusia a produs 526 milioane de tone de ţiţei. „Rosneft” oa asigurat aproximativ 40% din producția rusă.

Cati bani vrea Rosneft

In ultimele șase luni Rosneft a tot încercat sa obțina bani de la bugetul tarii. Vara trecută, Igor Secin a propus Fondului national de asistenta sa rascumpere obligațiuni Rosneft in valoare de 29 de miliarde de dolari. Ulterior, suma solicitată a ajuns la 46,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării Economice a trimis o cerere de revizuire, datorită faptului că „Rosneft” pictat incorect costurile de distribuție. În aplicația actualizat „Rosneft” a prezentat patru proiecte, apoi opt.

În același timp oficialii s-au plâns în repetate rânduri la mass-media că „Rosneft”, cred ei, pentru a cere bani pentru plata datoriilor, mai degrabă decât pe proiecte specifice. În decembrie 2014, „Rosneft”, a plătit aproximativ șapte miliarde de dolari în rambursarea creditelor contractate pentru a finanța achiziția de TNK-BP. Sechin apoi a subliniat faptul că societatea a deservi obligațiile nu are nevoie pentru a ieși din piața valutară de la generează suficiente venituri de schimb valutar. Dar, în ianuarie 2015 „Rosneft”, prezintă o altă cerere de NWF. În lista ei de proiecte eligibile pentru „pensie” bani a crescut 12-28.putin secin

Pe 11 decembrie 2014, Rosneft a plasat obligatiuni in valoare de 12,5 miliarde de dolari. Hartiiile au fost achizitionate de patru bănci, în special cu capital de stat. La scurt timp dupa tranzactie, rata de schimb a rublei s-a prabusit, euro ajungand la 100 de ruble, dolarul – 80 de ruble.

La acea vreme, opozantul rus Boris Nemtov, care a fost ucis în noaptea de 27 februarie 2015, a spus ca cauza prăbușirii rublei a fost „tiparnita de bani a Bancii Centrale, care a emis ruble noi pentru a salva afacerea lui Secin-Putin”. Nemtov afirma ca Banca Centrala a Rusiei ar fi oferit Rosneft cele 625 miliarde de ruble nou noute (12,5 miliarde de dolari), bani care au ajuns imediat pe piața valutară, conducand la colapsul rublei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top