rtRussiaToday.ro ofera un titlu in care justifica anexarea Crimeei plecand de la un text scris de primul si ultimul presedinte al URSS – Mihail Gorbaciov in ziarul Rossiiskaia Gazeta. Problema este ca in textul aparut in publicatia rusa nu exista nicio mentiune a temei Crimeea. Articolul din russiatoday.ro este o manipulare grosolana deoarece foloseste un titlu fara legatura cu textul original la care face referire (vezi foto atasat).

Redam mai jos textul din Russiatoday.ro

Într-un articol publicat în cotidianul rus Rossiiskaia Gazeta, fostul președinte, astăzi în vârstă de 83 de ani, deplânge criza ucraineană care a dus la sancțiuni economice împotriva Rusiei, dar și întreruperea cooperării în mai multe domenii vitale, precum lupta împotriva terorismului, schimbările climatice sau gestionarea epidemiilor.

‘Trebuie să dezghețăm de urgență relațiile’, scrie Gorbaciov, artizanul politicii de deschidere a URSS în anii ’80. ‘Fac apel la liderii Rusiei și SUA să reflecteze la organizarea unui summit cu un larg program de discuții, fără condiții prealabile’, lansează Mihail Gorbaciov, adăugând că propune ‘ca un summit similar să aibă loc și între Rusia și Uniunea Europeană’.

Fostul lider sovietic mai scrie că Moscova și occidentalii trebuie să discute ‘tot spectrul de probleme și relații’, subliniind în continuare ‘responsabilitatea specială’ a Rusiei și SUA. ‘Atunci când Rusia și SUA se îndepărtează de această responsabilitate, lumea se confruntă cu grave consecințe’, afirmă el.

Referindu-se la situația din Ucraina, Mihail Gorbaciov consideră că atât armata ucraineană, cât și separatiștii din estul țării încalcă regimul de încetare a focului și că ambele părți ‘sunt vinovate de utilizarea unor tipuri de arme deosebit de periculoase’ și de nerespectarea drepturilor omului.

În ceea ce privește anexarea Crimeii la Rusia, de amintit că fostul lider sovietic a susținut demersul Moscovei, în luna noiembrie declarând că Occidentul ‘s-a împăcat’ cu ideea intrării peninsulei în componența Federației Ruse. ‘Crimeea nu poate fi ruptă de Rusia’, pentru că este ‘copilul ei’, afirma Mihail Gorbaciov.

gorba1 gorba2 gorba3 gorba4

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 2,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top