În anul 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, a emis aproape 300 de decizii privind încălcarea de către Rusia a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Potrivit statisticii prezentate de conducerea instanței la o conferință de presă de joi, CEDO a adoptat în 2017 un numar de 293 de decizii prin care sunt recunoscute încălcări ale Convenției de către Federația Rusă. Cel mai adesea, Rusia a fost considerată vinovată de încălcarea dreptului la libertate și securitate (116 decizii), interzicerea tratamentul inuman și degradant (107) și dreptul la protecție efectivă (87).

Trebuie avut în vedere faptul că aceste date nu indică starea de lucruri în materia respectarii drepturilor omului pentru anul 2017. Datorită specificului activității CEDO, deciziile luate în acest moment privesc încălcările care au avut loc cu 4-5 ani în urmă. Multe decizii au recunoscut încălcarea mai multor articole ale convenției.

Pe locul doi după Rusia la capitolul incalcarii drepturilor omului se afla Turcia, cu 99 de decizii în care instanța a constatat încălcări ale Convenției.

Pe locul trei se afla Ucraina, cu 82 de decizii.

În cazurile de condamnare a Ucrainei, CEDO a constatat încălcarea dreptului la apărare efectivă (în 40 de hotărâri), judecata prea lungă (37), dreptul la o judecata dreapta (20 de decizii).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Rusia a bătut recordul deciziilor CEDO privind încălcările drepturilor omului

 1. ANTIPUTIN spune:

  Daca nu respecta CEDO, va puteti lesne imagina ce se intampla pe teren, in imparatia tarului satrap si nebun la cap !

 2. bogdan spune:

  Pt Pokul Ventil ! Turcia este 4% in Europa ! Deci merge la CEDO !

 3. bogdan spune:

  Pt Porkul Ventilau ! CEDO= Curtea Europeana pt Drepturile Omului ! Daca nu stiai godace Iranul din „intamplare” nu se afla in Europa ! Panimaishi grohaitorule ? Nici Siria !

 4. bogdan spune:

  Oricum pe porci nu-i intereseaza caci ei deja au stabilit ca nu vor respecta deciziile CEDO sau ce spune Comisia de la Venetia ! Un stat inapoiat ce se apropie vertiginos de abis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top