Contrabandiști ruși furnizează petrol Coreei de Nord și alte resurse vitale, ajutând Phenianul să depășească greutățile create în urma impunerii de catre ONU a sancțiunilor economice, susține ziarul The Washington Post care citează oficiali americani.

Potrivit datelor acestora, în primăvara acestui an, a fost înregistrată o creștere a numărului de petroliere făcând „naveta” între Vladivostok și portul nord-coreean Rajin.

Întreprinzătorii ruși creează un „labirint de companii parvan” pentru a ascunde tranzacțiile și a spăla banii obținuți din comerțul ilegal. Creșterea schimburilor comerciale dintre Rusia și Coreea de Nord a fost cauza majora a adoptarii luna trecută de noi sancțiuni de către autoritățile americane împotriva unor cetățeni ruși, acuzați ca sprijina regimul nord-coreean.

Dupa cum se stie deja, Trezoreria SUA a anunțat introducerea unor sancțiuni individuale împotriva a patru cetățeni ruși – Ruben Kirakosian, Mihail Pisklin, Andrei Serbin și Irina Heviș. De asemenea, au fost incluse pe lista neagra compania rusă „Ghefest-M” și mai multe firme din China, Singapore și Namibia.

În SUA, Ministerul Finanțelor a explicat că societatea „Ghefest-M“ și directorul său Kirakosian au fost implicati în livrarea de metale catre Korea Tangung Trading Corporation, inslusa in lista de sancțiuni a SUA și ONU din cauza rolului său în programele nucleare și de rachete din Coreea de Nord.

În plus, Pisklin, Serbin și Heviș, precum și două companii din Singapore – Transatlantic Partners si Velmur Management – au furnizat combustibil în Coreea de Nord.

La 1 iunie, Departamentul de Justiție al SUA a impus sancțiuni împotriva a trei companii rusești și a unui cetățean rus pentru legăturile cu corporațiile nord-coreene. Pe lista de sancțiuni a fost inclusa compania de petrol și gaze a fostului șef al „Rosneft“ – Eduard Hudainatov si compania „fiica“ – „NNK-Primorsknefteprodukt“.

Sub sancțiuni „personale“ a intrat si antreprenorul rus Igor Miciurin, născut în 1978,  compania sa „Ardis-Bearing LLC fiind acuzata de legături cu Korea Tangun Trading Corporation.

La 11 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o nouă rezoluție privind înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord în legătură cu ultimul test nuclear relaizat de regimul nord-coreean. Documentul pregătit de delegația SUA a fost susținut de toți membrii Consiliului de Securitate, inclusiv de Rusia și China.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Rusia a crescut comerțul ilegal cu petrol în relația cu Coreea de Nord

  1. bogdan spune:

    Statele teroriste si dictaturile se ajuta si se sustin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top