Rusia a depus plângere la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) din cauza accizelor pe care SUA le-au impus asupra oțelului și aluminiului, anunță serviciul de presă al Ministerului Dezvoltarii din Rusia, potrivit Reuters.

„Motivul depunerii plângerii – numeroasele încălcări ale regulilor OMC, comise de SUA în introducerea acestei măsuri. În afara de Rusia, au depus plângeri la OMC și China, India, Uniunea Europeană, Canada, Mexic și Norvegia”, a declarat ministrul rus al dezvoltarii, Maxim Oreșkin.

„Consultările reprezintă prima etapă a procedurii OMC de soluționare a litigiilor. Dacă în timpul consultărilor nu vor fi găsite alte căi, Rusia va putea să depună la OMC o cerere de înființare a unui grup de arbitraj care să examineze disputa”, a afirmat acesta.

Președintele american Donald Trump a introdus din 23 martie o acciza de 25% pentru importurile de oțel și 10% pentru importurile de aluminiu. Începând cu luna iunie, noile taxe au intrat în vigoare și în cazul producatorilor din UE, Canada și Mexic, carora SUA anterior le-au acordat o amânare.

SUA susține că introducerea acestor taxe este legată de problema securitatii nationale și nu face parte din sfera de competențe ale OMC, dar Rusia, China, India și Uniunea Europeană nu sunt de acord cu poziția Washingtonului, spunând că accizele sunt un „mijloc de apărare“, astfel încât cele mai importante țări exportatoare ar trebui să obțină compensații.

La rândul sau, Rusia a promis să introducă taxe suplimentare pentru importul de mărfuri americane.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia a depus plângere la OMC din cauza noilor accize americane

  1. bogdan spune:

    Cu totii au depus pangeri dar pe godaci nici dracu nu-i va mai asculta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top