Autoritățile ruse au expulzat ilegal din Crimeea cel puțin 2.425 de cetățeni ai Ucrainei. În plus, alti 4.700 de ucraineni deținuti au fost transmutati pe teritoriul Rusiei, în vederea expulzarii lor, cu interdicție de a se întoarce în Crimeea după eliberare, a declarat aparatorul drepturilor omului Roman Martînovski, potrivit Ukrinform.

„În perioada iulie 2014 – mai 2018, în Crimeea au fost pronunțate de instanțe mai mult de 9.500 de decizii în cazuri legate de încălcarea regulilor de imigrare. Primele expulzari au început în iulie 2014. Am identificat până în prezent un numar de 2.425 de persoane expulzate de pe teritoriul Crimeei”, – a spus Martînovski.

O altă „metodă de curățare“ a Crimeei prevede deportarea cetățenilor ucraineni de pe teritoriul Crimeei în Rusia, în vederea ispășirii pedepsei.

„După eliberarea lor, aproape toate persoanele sunt declarate indezirabile pe teritoriul Federației Ruse. De asemenea, ele fac obiectul deportării cu interdicție de intrare în Federația Rusă și Crimeea pe o perioada de 5, 10 ani,“ – a spus avocatul.

Potrivit acestuia, numărul acestei categorii de cetățeni este de peste 4,7 mii de persoane.

Expulzarea din Crimeea se desfășoară în două moduri: primul – așa-numita „plecare independenta controlată”, atunci când o persoană este obligată să părăsească teritoriul în 5 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii judecătorești. A doua metodă implică plasarea persoanelor într-un centru temporar de detenție pentru cetățenii străini și se numește „expulzarea fortata”.

„În Crimeea nu exista astfel de centre, astfel încât toate persoanele îmotriva cărora este pronuntata măsura expulzării forțate, sunt mutate din Crimeea în Rusia. Am identificat cinci astfel de centre, unde sunt detinuti cetățeni ai Ucrainei, cetățeni străini și apatrizi. Perioada de detentie în astfel de centre  este de până la 1,5 ani „, – a spus activistul pentru drepturile omului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia a expulzat ilegal mii de ucraineni din Crimeea

  1. bogdan spune:

    Porcii trebuiesc tinuti sub sanctiuni zeci de ani de acum incolo pana nu elibereaza godacii Crimeea si Donbasul si pana nu platesc despagubiri de razboi reala pt toate crimele si furturile comise ! Specie inapoiata – plaga plina de puroi pe harta lumii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top