banca centralaServiciul Federal de Monitorizare Financiară (Rosfinmonitoring) din Rusia, un organism guvernamental care monitorizeaza disciplina financiară, a impus sancțiuni asupra băncilor din 41 de țări, scrie astazi ziarul Izvestia, care citeaza o scrisoare adresata de catre Rosfinmonitoring bancilor din Rusia.

Institutiile de creditare bancara din Rusia sunt obligate să raporteze prompt agentiei Rosfinmonitoring toate tranzacțiile clienților (atât cetățeni, cât și societăți) rezidenți ai celor 41 de tari aflate pe lista. Este vorba despre SUA, Canada, Uniunea Europeană (include 28 de state), Australia, Norvegia, Iran, Siria, Sudan, Noua Zeelandă, Argentina, Mexic Elveția, Coreea de Nord și Zimbabwe.

„Tranzacțiile clientilor din „lista neagră” sunt declarate suspecte, iar bancilor li se recomanda sa le refuze spre aprobare”- se mai arata în scrisoare.

„În cazul în care banca va ignora această obligatie, acțiunile sale vor fi calificate drept încălcare a legii privind „spălarea banilor” si poate duce la retragerea licentei de functionare a bancii.

În cea mai mare parte, lista este alcatuita din țările care au impus sancțiuni împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, pe lista apar si state prietene, precum Iran, Siria și Coreea de Nord, care au fost trecute pentru ca ar „incalca regulile FATF”.

Includerea Noii Zeelande este explicata de Rosfinmonitoring prin faptul ca aceasta tara „neglijeaza lupta împotriva corupției”, insa motivul real este sprijinul acordat de Noua Zeelanda sancțiunilor împotriva Rusiei. Probabil ca din același motiv pe lista a fost trecuta  şi Elveția.

State precum Jamaica, Mexic, Argentina sunt pe lista pentru că nu „sunt suficient de active în lupta împotriva traficului de droguri”, potrivit Rosfinmonitoring.

UPDATE

Rosfinmonitoring neagă existenta „listei țărilor” impotriva carora au fost impuse sanctiuni, potrvit Tass, care citeaza serviciul de presă al Serviciului Federal de Monitorizare Financiară.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top