Rusia a început modernizarea artileriei grele sovietice din timpul Războiului Rece, așa-zisul „Dumneze al războiului”. Potrivit National Interest, care citeaza FMSO(The Foreign Military Studies Office) de pe langa Pentagon. Este vorba despre mortierele de 240 de milimetri 2S4 „Tulipan“ si obuzierele de 203 milimetri 2S7 „Pion“. Ambele arme sunt capabile să tragă cu proiectile nucleare.

După încheierea Războiului Rece, Rusia a trimis cea mai mare parte a acestor piese de artilerie de calibru mare în depozite, dar acum a decis să le readuca in armata, adaptându-le pentru amenințările moderne.

Dupa ce va fi modernizata, aceasta artilerie va fi folosită pentru a „face praf” fortificațiile inamicului. Analiștii FMSO cred că baza industrială a Rusiei și resursele sale financiare sunt insuficiente pentru producerea unui număr mare de rachete balistice, în timp ce proiectilele pentru „Tulipan“ și „Pion“ pot fi produse mult mai rapid și mai ieftin.

„Potrivit unor rapoarte, 2C4 vor fi modernizate pentru a se integra în sistemele de comandă și control moderne cu implementarea de sisteme îmbunătățite de comunicare și de control al tirului. De asemenea, este de așteptat că se va face o înnoire sau înlocuire a țevii și a mecanismului arcului de rapel“ – arata expertii FMSO.

Totodata, rusii fac încercări de a adapta muniția acestor tunuri la sisteme de ghidaj cu laser.

Momentan, doar Brigada 45 de artilerie a armatei ruse primeste in dotare artileria grea modernizată.

„Tulipan” – este un mortier de artilerie sovietic autopropulsat de 240 mm. A fost conceput pentru a distruge clădiri fortificate, concentrații de trupe și arme ale inamicului. A intrat in dotarea armatei sovietice în 1972 și a fost folosit în timpul războiului din Afganistan.

„Pion” – este un obuzier sovietic autopropulsat de 203 mm. A fost proiectat pentru a suprima obiecte din spatele liniei frontului, distrugerea instalațiilor critice și a armelor de atac nuclear la adâncimi tactice, la o distanță de până la 47 kilometri. A intrat in serviciul armatei sovietice în 1975, iar producția sa a continuat până la prăbușirea URSS.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia a început să șteargă de praf tunurile poreclite ”Dumnezeul războiului”

  1. bogdan spune:

    Si vor fi la fel de eficiente ca in Afganistan…vai mama lor de paduchiosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top