Rusia a redus investițiile în titluri de stat americane si a parasit lista celor mai mari deținători de datorii guvernamentale, rezulta din datele Trezoreriei SUA pentru luna mai.

În aprilie, Federația Rusă era pe locul 22 în lista țărilor cu cele mai mari dețineri de obligațiuni de stat americane. La acea data, investițiile rusești în datoria guvernului SUA au fost estimat la 48,7 miliarde de dolari.

În luna mai, Rusia nu a mai fost inclusă în lista celor mai mari 33 de deținătorii de obligațiuni guvernamentale SUA. Ultima pozitie era ocupata de Chile, care detinea titluri de stat in valoare de 30 de miliarde de $.

Potrivit „Prime“, în luna mai, investițiile rusești în datoria publică a SUA s-au ridicat la 14,9 miliarde de dolari, fiind cele mai scăzute din 2007 încoace.

La sfârșitul lunii martie 2018, investițiile rusești în titluri de stat din SUA erau in valoare de 96,1 miliarde de dolari. În luna aprilie, acestea au scăzut aproape la jumatate, la 48,7 miliarde de dolari.

Șefa Bancii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a anunțat cu această ocazie că Banca centrala realizeaza o „politică de diversificare a rezervelor, având în vedere riscurile economice și geopolitice“.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia a părăsit topul celor mai mari deținători de obligațiuni guvernamentale ale SUA

  1. bogdan spune:

    Pai daca au vandut aobligatiuni de 80 de miliarde de $ in 3 luni asta arata clar ca-s in mare c a c a t p o r c i i ! Din 2014 de cand au invadat Ucraina au mancat toata rezerva din cele 2 fonduri speciale ce impreuna insumau 650 miliarde de dolari ! Acum vand obligatiunile cele mai valoroase si sigure urmeaza rezerva de aur si apoi se vor manca unii pe altii de foame ! Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top