racheteCheltuielile militare rusești au totalizat 2,9 trilioane ruble în 2015, potrivit datelor transmise ONU de către Moscova și publicate pe site-ul organizației. În anul anterior, Rusia a raportat cheltuieli militare de 1,96 trilioane de ruble. Astfel, cresterea în anul 2015 a fost de aproape un trilion, sau 48%.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii semnificative, cheltuielile declarate ONU sunt mai mici comparativ cu alocarile din bugetul Rusiei la capitolul „Apărarea națională”, care s-au ridicat la aproape 3,2 trilioane de ruble.

Autoritatile ruse nu explica diferenta între cifrele raportate la interior si cele transmise ONU. În același timp, toate datele din ultimii ani oferite forului internatonal sunt prezentate într-o formă simplificată, fără un raport detaliat. Știm doar că Marina a cheltuit 700.3 miliarde de ruble, Fortele Aeriene  – 662.4, iar cele terestre – 583.5 miliarde.

Cheltuielile cu titlul Altele s-au ridicat la 958.2 miliarde de ruble.

Economistul militar Vasili Zațepin, de la Institutului Gaidar, consideră că, în ultimii ani, Rusia a subevaluat în mod regulat cifrele cu privire la cheltuielile militare. Bugetul real al apărarii din Rusia depășește datele menționate în raportul pentru ONU, a spus el. Potrivit expertului, cheltuielile armatei sunt ascunse și în secțiunile civile ale bugetului, cum ar fi educație, probleme naționale, educația fizică și chiar mass-media. Contabilizand aceste cheltuieli bugetul real al aparari in Rusia se ridicala aproximativ 4,3 trilioane de ruble, sau 5,3% din PIB. Înainte, acest procent nu depasea niciodata 4,5% din PIB, observa Zațepin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Rusia a raportat ONU datele privind cheltuielile sale militare, care au crescut cu 50%

 1. yehudy spune:

  draga ivab, nato a trimis 4000 militari in tarile vecine rusiei 🙂
  daca rusia si putin se caca pe ei de frica din cauza a 4000 militari NATO inseamna ca in rusia coruptia regimului putin este dincolo de orice imaginatie 🙂

 2. yehudy spune:

  draga ivan, bugetul militar SUA este de circa 15 ori mai mare decat cel al rusiei ::)
  si o sa-ti spun de ce: din cauze economice 🙂
  draga ivan, maretul si invincibilul urss s-a prabusit din cauze economice 🙂 draga ivan, iti aduci aminte de maretul si invincibilul urss? 🙂
  draga ivan, mareata si invincibila rusie copiaza modelul maretului si invincibilului urss: cheltuieli militare exagerate, economia in prabusire libera 🙂
  istoria se va repeta draga ivan: rusia se va dezintegra fara sa fie atacata cu un singur glont 🙂

 3. yehudy spune:

  draga ivan, in termeni reali cheltuielile militare ale rusiei au scazut 🙂
  sa vedem raportarea rusiei: cheltuielile militare au ajuns la 150% in ruble 🙂
  dar rubla s-a devalorizat cu 50% 🙂
  deci, in dolari cheltuielile militare ale rusiei au ajuns la jumatate, deci la 75% 🙂

 4. Clau spune:

  nandilau nu grohai ca nimeni nu e dusmanul rusiei, e cam si cum te-ai supara pe un kkt, nu merita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top