Rusia a respins propunerea Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind un acord de implementare a măsurilor sistemice împotriva violenței în cadrul poliției. Propunerea a venit dupa ce CEDO a analizat plangerea unei femei din St.Petersburg, Tatiana Șmeleva, al cărui fiu a fost bătut până la moarte într-o secție de poliție.

În ianuarie 2017, adjunctul ministrului rus al Justiției, Ghiorghi Matiușkin, a anunțat  CEDO că „guvernul rus nu va implementa măsurile sistemice împotriva violenței în cadrul poliției, pentru soluționarea litigiului pe cale amiabilă”. În același timp, Moscova a recunoscut că poliția a încălcat dreptul la viață și tratament uman al lui Denis Vârjikovski, fiul petentului Tatiana Șmeleva.

Șmeleva susține ca refuzul Ministerului Justiției de implementare a acordului, înainte de procedura CEDO, este o dovada că autoritățile ruse recunoscut faptele de tortură comise în cadrul poliției, dar prefera să despagubeasca victimele sau rudele victimelor, decât să combată violența în mod sistematic.

Vârjikovski a fost reținut de politisiti pe 1 octombrie 2010. El a fost dus la secția de poliție a districtului Moscova din Sankt-Petersburg, unde a fost legat și bătut. Apoi, polițiștii l-au dus in Sectia 12 de poliție, declarând că l-au găsit pe tanar bătut și în stare de ebrietate. A doua zi, Vârjikovski a fost dus la spital, unde a murit pe 10 octombrie.

Dosarul politistilor a fost judecat, ei fiind condamnați la inchisoare. Dar, în 2015, condamnarea lor a fost anulata în urma unui recurs.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia a refuzat recomandările CEDO privind violența în cadrul poliției

  1. bogdan spune:

    Realitatile din porcie ! Unde sunteti mai trollilor ? Sa spuneti voi ce bine e in democratia dementului pitic…tara de retardati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top