DjukanovicRusia pompează bani în campania electorală din Muntenegru în încercarea de a minimiza progresele țării în drumul său către aderarea la NATO, a declarat joi premierul muntenegrean Milo Djukanovic, potrivit Reuters.

Djukanovic, care în ultimii 25 de ani a condus Muntenegrul din funcția de președinte sau din cea de prim-ministru, a afirmat că partidele de opoziție muntenegrene sunt finanțate de Moscova, care vede în alegerile parlamentare ce au loc duminică în țara sa drept ultima șansă de a o opri din drumul către integrarea în Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, scrie Agerpres.ro.

”Rusia a angajat un potențial financiar serios, care a fost posibil prin oligarhii săi și furnizat prin canale secrete prin Serbia și Republica Srpska. Opoziția tradițională, partidele pro-sârbe sunt acum susținătorii intereselor ruse în Balcani. Aceste alegeri sunt ultima șansă pentru opozanții Muntenegrului și ai Balcanilor”, a spus șeful executivului de la Podgorica.

Cu o populație de 620.000 de locuitori, Muntenegrul are relații economice solide cu Rusia, însă Milo Djukanovic este un pro-occidental declarat. ”Stabilitatea Balcanilor Occidentali și integrarea europeană sunt strâns legate”, a adăugat el.

Aderarea la NATO constituie un subiect sensibil în Muntenegru, al cărei teritoriu a fost bombardat de NATO în 1999, atunci când republica făcea parte dintr-o uniune statală, alături de Serbia. Până în prezent, tratatul de aderare a Muntenegrului la Alianța Nord-Atlantică a fost ratificat de zece state membre ale acesteia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to Rusia – acuzată de amestec în alegerile din Muntenegru

  1. nada spune:

    Ia privitzi aici ma bestii de tradatori de tara cat de mult apreciaza FASCISTII ucrainieni faptul ca voi le lingeti cururile

    http://www.alternativenews.ro/2016/09/ziua-limbii-romane-interzisa-de-kiev-in-basarabia-de-sud-noi-actiuni-antiromanesti-in-ucraina.html

  2. bogdan spune:

    porcii fac tot posibilul ca si alte state sa ramana in starea de lancezire si coruptie in care se afla Ospiciul Lumea Rusa ! ca oricum nu pot aduce trupe sau altceva in Muntenegru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top