ONURusia desfășoară activități subversive împotriva Ucrainei, sprijină terorismul și impune „lumea rusa” țărilor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv prin utilizarea actelor de terorism, a declarat la Consiliul de Securitate al ONU reprezentantul permanent al Ucrainei, Volodimir Elycenko.

Diplomatul a acuzat Rusia de finanțarea terorismului în scopul răspândirii ideologiei ” lumii ruse”.  In plus, el a adăugat că ideologiile extremiste militante reprezintă o amenințare serioasă la adresa păcii și securității internaționale.

Diplomatul ucrainean a subliniat că țara sa de mai mult de doi ani „suferă din cauza agresiunii Federației Ruse”.

„Rusia a ocupat temporar și a anexat în mod ilegal parte din teritoriul Ucrainei – Republica Autonomă Crimeea și Sevastopol – și continuă activități subversive ostile în Donbas”, – a spus el.

Potrivit lui, Rusia folosește o gamă largă de tehnologii de război hibrid, inclusiv finanțarea terorismului pentru a răspândi ideologia așa-numitei „lumi ruse”.

„Această ideologie neoimperialiste nu reprima, ci încurajează încălcarea dreptului internațional, a drepturilor omului și alte infracțiuni grave, inclusiv a actelor de terorism”, – a declarat reprezentantul permanent al Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top