Rusia ar putea denunța Convenția europeana a drepturilor omului, sa refuze jurisprudenta CEDO și să înceteze calitatea sa de membru în cadrul Consiliului Europei, anunță agenția de stat rusă RIA Novosti, care citeaza surse din guvernul rus.

Potrivit interlocutorilor agenției, o astfel de decizie poate fi luată dacă poziția instanței de la Strasbourg nu este corectată. Aceștia acuză CEDO că aplică „standarde duble” și susțin că, atunci când se analizează plângeri împotriva Rusiei, politizarea poziției CEDO este în creștere, iar argumentele părții ruse nu sunt luate în considerare.

În 2014, Rusia a fost privata de dreptul de vot, precum și posibilitatea de a lucra în cadrul organelor de conducere ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Retragerea acestui drept a fost votata de APCE ca masura de pedeapsa pentru anexarea Crimeei și intervenția armata în estul Ucrainei. Acest lucru, potrivit unor surse RIA Novosti, a condus la faptul că „peste de 20 judecători CEDO, dintre care multi mandatati să judece plangeri din Rusia, au fost aleși fără participarea reprezentanților ruși“.

Rusia este membru al Consiliului Europei, ceea ce înseamna că cetățenii Federației Ruse se pot adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), după ce epuizeaza toate posibilitățile de a-și apara drepturile în jurisdicția națională.

Anul trecut, Rusia a fost țara cu cele mai multe încălcări ale drepturilor omului recunoscute de CEDO.

Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale a intrat în vigoare în 1953. A fost semnata de toate cele 47 de țări membre ale Consiliului Europei. Rusia s-a alăturat acesteia în 1998.

Posibila denunțare a Convenției europene a drepturilor omului și încetarea cooperării cu CEDO va fi „un alt pas foarte negativ în direcția greșită”, a declarat Nikolai Svanideze, membru al Consiliului Prezidențial pentru Drepturile Omului din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Rusia ar putea denunța Convenția europeană a drepturilor omului

  1. ht spune:

    la revedere si un praz verde ,sa mai veniti cand va chemam noi

  2. Bucuresti ora exacta spune:

    „Lumea Civilizată” este extrem de periculoasă pentru omenire!Si anume :îndepărtarea de Dumnezeu si toata rînduială,toleranță excesivă a homosexualității,pierderea rațiunii umane echilibrate.

  3. bogdan spune:

    Ar cam trebui sa plece porcii din cam toate forurile din Lumea Civilizata ! In toate sunt membri neindeplinind in acest moment conditiile iar in unele sunt deja pe punctul de a fi trimisi la plimbare ! Iar in APCE nu esti obligat sa intri sau sa ramai ! Dar daca vrei sa intri trebuie sa respecti regulile altfel esti liber sa grohai in alta parte ! Nu Europa pierde ci godakul de rand care mai avea sansa sa-si gaseasca dreptatea la CEDO nu la el in Porcie ! Porcii cred ca merge cu santajul ca la ei in Cocina ! Deja Lumea Civilizata este satula pana peste cap de mizeria de Putler si tara lui de kakat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top