NarîskinPreședintele Dumei de Stat din Rusia, Serghei Narîșkin (teoretic al doilea om în stat) a cerut o investigarea internațională a crimelor împotriva umanității comise de Statele Unite ale Americii la sfârşitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Narîșkin a declarat că bombardarea atomica a oraşelor nipone nu a avut nicio justificare militara: „Victoria asupra regiului militarist din Japonia, un aliat al Germaniei naziste, a fost câștigata în primul rând de către trupele sovietice care au învins armata nipona din Kwantung, iar bombardarea atomică a celor două orașe avea doar caracter punitiv„, a declarat oficialul rus.

În ultimele zile ale războiului, armata SUA a lansat două bombe atomice asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, ucigând circa 129.000 de persoane.

Serghei Narîșkin a spus în ceea ce priveşte crimele împotriva umanității nu exista termen de prescriere.

nagasaki_bomb

Nagasaki după bomba atomica

Bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki au avut loc pe 6 și 9 august 1945Acesta a fost primul caz de utilizare a armelor nucleare în istoria omenirii, decizia fiind luata de președintele american Harry Truman la sfârșitul lunii iulie 1945, când războiul împotriva Japoniei era în plină desfășurare.

Uniunea Sovietică a declarat război Japoniei pe 8 august 1945, la două zile după bombardarea Hiroshimei. Pe 9 august, ziua atacului asupra Nagasakiarmata sovietica a trecut granița chineză și a intrat în luptă cu trupele japoneze. Pe 10 august, având în vedere situația dezastruoasă după bombardarea celor două orașe și intrarea URSS în război, guvernul japonez a luat decizia de capitulare

Aceasta nu este prima inițiativă de rescriere a istoriei din partea  parlamentarilor ruşi. Astfel, recent, Consiliul Federației a decis să se reconsidere decizia cu privire la transferul peninsulei Crimeea către Ucraina care a avut loc în 1954.

În afara de asta, Duma de Stat intenționează să solicite o revizuire a deciziei de acum 25 de ani, care a denunțat războiul declansat de URSS în Afganistan.

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia cere judecarea SUA pentru „crimele de război” din Hiroshima şi Nagasaki

  1. […] Narîșkin a declarat că bombardarea atomica a oraşelor nipone nu a avut nicio justificare militara: „Victoria asupra regiului militarist din Japonia, un aliat al Germaniei naziste,a fost câștigata în primul rând de către trupele sovietice care au învins armata nipona din Kwantung, iar bombardarea atomică a celor două orașe avea doar caracter punitiv…„, a declarat oficialul rus, citat de paginaderusia.ro. […]

  2. rsumy spune:

    Rusnacii ăștia sunt proști sau sunt tâmpiți???
    Mujici idioți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top