navaOcuparea rapidă a Crimeii şi declanşarea războiului din Estul Ucrainei a determinat Kremlinul să accelereze cursa înarmărilor la Marea Neagră, pentru sporirea capabilităţilor sale militare în raport cu NATO. Modernizarea tehnologică şi militară reprezintă cele două axe asupra cărora se concentrează regimul putinist în bătălia geopolitică de redefinire a zonelor de influenţă.

În acest sens, vicepreşedintele Dumei de Stat, Serghei Cemezov, a declarat, joi, că flota rusă de la Marea Neagră va fi modernizată şi va primi în următorii cinci ani, peste 50 de nave de război de diferite categorii şi şase noi submarine până în 2016, informează radiochişinău.md.

Făcând aluzie la Statele Unite şi NATO, Serghei Cemezov a declarat că reînarmarea flotei Mării Negre este “o sfidare foarte serioasă la adresa celor ce se considerau stăpânii Mediteranei şi Mării Negre”.

“Am recâştigat controlul asupra Mării Negre şi Mării Mediterane” , a adăugat vicepreşedintele Dumei.

Creşterea importanţei strategice a acestei flote este relevată şi de actualele aplicaţii navale ruso-chineze din Marea Mediterană, la care participă şi nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, crucişatorul cu rachete Moskva.
Rusia a lansat un amplu program de modernizare a flotei de la Marea Neagră, după alipirea Crimeii, unde se află principala ei bază şi eliminarea restricţiilor impuse de tratatul cu Ucraina, ce reglementa prezenţa navelor ruseşti în peninsulă.

NATO nu vrea arme nucleare în Crimeea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la finalul întrunirii NATO-Ucraina, că, oficialii alianţei nu exclude o posibilă instalare de arme nucleare în peninsula Crimeea, anexată în forţă de către Kremlin.
“Suntem… foarte îngrijorați de declarațiile înaltelor oficialități ruse cu privire la posibilitatea staționării în Crimeea, în viitor, a unor arme nucleare și sisteme pentru transportarea acestora, ceea ce ar provoca o destabilizare a situației”, a afirmat Stoltenberg.

NATDe asemenea, NATO monitorizează acţiunile Rusiei la Marea Neagră prin intermediul cărora regimul putinist doreşte să îşi întărească poziţia în regiune.
La rândul său, șeful Departamentului pentru probleme de neproliferare și control asupra armelor nucleare al MAE rus, Mihail Ulianov, a declarat că Rusia ar putea amplasa arme nucleare în peninsula Crimeea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia continuă înarmarea la Marea Neagră: peste 50 de nave şi 6 submarine până în 2020

  1. rsumy spune:

    Cât de prost să fie cineva să atace Rusia? Numai leneşi, beţivi şi spălaţi pe creier… :).

  2. rsumy spune:

    Întrebare: De ce se înarmează Rusia?
    Răspuns: Aşa „luptă” rusnacii pentru pace :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top