putinRegimul putinist de la Kremlin pare decis să iasă din războiul sancțiunilor economice internaționale impuse de comunitatea internațională, ca urmare a susținerii tacite a teroriștilor din Estul Ucrainei prin alocarea a circa 18 miliarde de $ pentru înființarea Băncii de Dezvoltare a statelor BRICS, în replică la FMI și Banca Mondială, potrivit jurnaliștilor de la postul Radio Chișinău.

La baza acestei decizii, stă acordul semnat vara trecută de Rusia și liderii statelor cu economii emergente (BRICS) care prevede alocarea sumei de 100 de miliarde de dolari pentru stablizarea piețelor valutare ale acestor state.

Pentru realizarea băncii de dezvoltare a statelor BRICS, efortul financiar al Braziliei și al Indiei este similar cu al Federației Ruse ( de 18 miliarde dolari) însă cu mult sub cota Chinei care a decis să aloce 41 miliarde de dolari. În acest sens, contribuția Africii de Sud va fi de 5 miliarde. Liderii statelor BRICS acuză FMI şi BM că nu le acordă suficiente drepturi de vot, în condiţiile în care ele reunesc 40% din populaţia lumii şi aproximativ 20% din PIB-ul global.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia contribue cu 18 miliarde de dolari la înființarea Băncii de Dezvoltare a BRICS

  1. rsumy spune:

    To’așu’ Braga e cunoscut ca fiind trol rusnac bolșevic și suferind de insuficiență alcoolică… 🙂

  2. bobby69ireland spune:

    Mai nea Braga ! Lasa-ne, lasa-ne sfertodoctule…ba mai ai si poza afisata sa vada toata lumea ipochimenul…ma mir ca ai bani de internet cafe sa publici ineptii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top