Personalul consular al Rusiei din SUA este implicat în crearea unei rețele de unități paramilitare proruse de tineret, scrie site-ul SlavicSac.com.

Jurnalistii sustin că, încă înainte de invazia Rusiei în Donbas și Crimeea, orașele americane au început sa fie tot mai des vizitate de reprezentanții organizației „Rosmolodej“, care în Rusia este unul dintre principalele instrumente ale Kremlinului de „educatie patriotica” în rândul tinerilor ruși. Acestia au început să organizeze în mod sistematic celulele ale „tineretului patriotic” și „tabere patriotice” după exemplul celor din Rusia.

Primul stat în care au inceput sa apara asa-numitele bootcamp-uri rusesti a fost California. Totul a inceput cu un anunt afisat la una dintre parohiile ortodoxe locale din Sacramento, in care tinerii erau invitati intr-o  „tabara de instructie“, care include învatarea utilizarii de arme de calibru mic, trageri cu arcul, arucarea cu cuțite și „educație patriotică”.

Sărbătorirea zilei parașutistului rus lângă Portland, Oregon, 2015 (sursa SLAVICSAC.COM)

Tabere de instructie similare pentru tineri, sub denumiri rusesti – „Skif”, „Rusici” – au incept sa se răspândeasca pe scară largă și în alte state din SUA.

Astfel, întruniri paramilitare au loc în mod regulat si in statele vecine Californiei –  Washington și Oregon – unde intre anii 2012-2015 au fost organizate „tabere sportive patriotice”, dedicate sărbătorii parasutistilor militari rusi.

În plus, în unele școli din California cazacii ruși organizeaza evenimente patriotice, jocuri paramilitare, demonstrații de lupte și spectacole ale cercurilor de cazaci.

Unul dintre principalii organizatori ai mișcării cazacilor de pe Coasta de Vest a SUA este „atamanul” Stanislav Holodkov. In trecut, membru al forțelor speciale sovietice în Afganistan și primul comandant al unitatii de elită a Forțelor Armate ale Kârgâzstanului  – detasamentul „Scorpion“.

Tabăra paramilitara rusa Nr.10 in Oregon (sursa SLAVICSAC.COM)

Jurnalistul notează că, în ciuda faptului că scopul declarat al taberelor este prezentat în mod exclusiv „sportiv-patriotic“, mulți membri ai diasporei, precum și americani suspectează că în spatele unor astfel de actiuni se ascunde planul unei rețele ramificate de agenți ai Kremlinului în Statele Unite ale Americii.
După anexarea Crimeei și impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, activitatea acestor „tabere” a încetinit semnificativ, pentru a nu atrage atentia autoritatilor.

Tendințe similare sunt observate și în Europa, unde Kremlinul a organizat unitati paramilitare secrete bazate pe școlile de arte marțiale „Sistema”.

Publicația germană Bild a scris despre o întreagă rețea de grupări paramilitare create de Kremlin  în Europa care în orice moment pot actiona la ordinele sosite de la Moscova.
Aceste unitati deja au fost depistate ca fiind implicate în organizarea de campanii de difuzare a informațiilor false în rândul germanilor ruși.
În Spania se observa o tendință similară – personalul Ambasadei ruse încearcă să impuna controlul asupra întregii activitati sociale a compatrioților sai.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

11 Responses to Rusia creează unități patriotice paramilitare pe teritoriul SUA

  1. bogdan spune:

    Avem destule puscarii in USA pt acest tip de godaci !

  2. mocanu dan spune:

    ASTA SA INTIMPLAT PE TIMPUL PRORUSULUI OBAMA???

  3. Basarabia e Romania spune:

    Astia ar trebui IMEDIAT expulzati in porcie la moscova……………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top