paralimpici rusi„În memoriile publicate recent de Nina Ponomareva, prima sportiva rusa care a câstigat pentru URSS medalie de aur la Jocurile Olimpice din 1952 (aruncare disc), ea explică prima greșeală stupidă pe care a facut-o fiind in strainatate. În timpul unei vizite la Londra, ea a fost prinsă furand dintr-un magazin de pălării. Pentru autorităţile de la Moscova însă, nu sportiva era vinovata, Kremlinul acuzand o „provocare murdară” a britanicilor”, aminteste The New York Times.

Mulți ani după încheierea Războiului Rece, Putin continua sa mentina poziția de lupta, răspunzand agresiv la toate acuzațiile – și pentru anexarea Crimeei, și pentru dopajul pe scară largă al sportivilor ruși.

„Cu toate acestea, reacția Rusiei la interzicerea participării la Jocurile Paralimpice a echipei ruse este deosebit de disproporționată. Lotului national i s-a interzis să participe, deoarece lacomia lui Putin pentru medalii – sub influența iluziei că ele vor acoperi cu glorie domnia sa autoritara – au condus la un dopaj sistematic în sport, inclusiv a celor pentru care concursul este un triumf asupra dizabilități fizice”, – spune publicația.

Autorii subliniaza ca guvernul lui Putin a început o campanie sustinuta prezentand Rusia ca pe o victima, parte vătămată, alimentand anti-americanismul si anti-occidentalismul feroce în mass-media și societatea rusă.

„După ce au dat in vileag practicile de dopaj din Rusia, Comitetul Internațional Olimpic, Comitetul Internațional Paralimpic și WADA trebuie să opună minciunilor lui Putin cea mai distinctă din posibililele afirmații că sportivii ruși, în special sportivii cu dizabilități, au fost trădati de guvernul lor și numai de el” – conchide The New York Times.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Rusia dă vina pe alții pentru problemele sale cu dopingul

  1. bogdan spune:

    Niste Godaci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top