Bosfor2În ciuda retragerii anunțate, Rusia continuă sa livreze intens echipamente militare la baza sa siriana din Tartus, scrie Reuters.

„Când Vladimir Putin a anunțat retragerea grosului contingentului militar rusesc din Siria, era de așteptat ca unul dintre vasele principale de aprovizionare, spărgătorul de gheață Yauza sa se întoarce acasă în portul sau din Oceanul Arctic. Dar la numai trei zile după anunţul lui Putin, Yauza a părăsit portul Novorossiisk și a plecat spre portul sirian Tartus, în cadrul „Expresului Sirian” (nave supranumite astfel pentru livrarea continua de trupe rusești in Siria)” – spune articolul.

Activitatea navei „Yauza” și a altor nave rusești sugerează că, de fapt,  Moscova continua sa furnizeze tehnic asi echipamente militare in Siria si o face la un nivel mai mare decât in timpul campaniei militare oficiale.

„Expertiza datelor privind circulația navelor, informațiile oficiale, date din surse din domeniul securitatii maritime și fotografiile navelor rusești care trec prin strâmtoarea Bosfor pe drumul din Marea Neagră spre Marea Mediterană, nu prezintă niciun semn că „Expresul sirian” și-ar fi redus activitatea”, – se spune in articol.

Analiza datelor mai arată că Rusia probabil a înlocuit o parte din navele militare, care au părăsit Marea Mediterană, cu altele noi, și că puterea navală rusa in regiune rămâne neschimbată.vapoare-din-flota-rusa

Acest lucru înseamnă că navele rusești se află la mică distanță de coasta Siriei, ca sa protejeze navele de marfă. In plus, ele pot continua sa traga cu rachete de croazieră dinspre mare.

Rusia a concentrat în Marea Mediterana peste o duzină de nave de război, inclusiv vasul „Zelenîi Dol”, înarmat cu cele mai noi rachete de croazieră „Kalibr”.

Navele de război rusesti și cele de sprijin nu apar în bazele de date accesibile publicului. Dar cele mai multe dintre aceste nave au fost reperate și fotografiate atunci când au trecut prin Bosfor, pe drumul din Rusia spre Marea Mediterană, sau în direcția opusă.

Din momentul în care Moscova a anunțat retragerea trupelor din Siria, au fost trimise două nave desant în Marea Mediterană, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a transporta trupe și arme – „Ţezari Kunikov” și „Saratov”.

În același timp, două nave militare – „Alexandr Otrakovsky” și „Minsk”, impreuna cu nava de sprijin „Dviniţa-50”, au fost fotografiate în timpul trecerii Bosforului la intoarcerea în Rusia. Linia de încărcare a navelor era mult deasupra apei, comparativ cu momentul in care au fost fotografiate pe drumul spre Siria.

„Este puțin probabil că la bordul acestor nave sa fi fost trupe sau arme. Niciuna nu părea ca ar fi fost cu încărcătură mare la bord” – încheie agentia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia duce în Siria mai multă tehnică şi echipamente decât repatriază

  1. Clau spune:

    De parca cineva ii mai crede pe rusi….

    • Catun spune:

      Asa cum am zis cand si-au anuntat asa-zisa retragere, „cine crede ca se vor opri in uciderea femeilor si copiilor?” E scris in sangele lor de salbatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top