VietnamDecizia SUA de a ridica embargoul asupra livrărilor de arme către Vietnam nu înseamnă că Hanoi automat se va reorienta spre armele americane, dar pune exportatorii ruși de armament „în condiții mai dificile din punct de vedere al concurenței”, au declarat pentru  „Interfax” surse din domeniul sectorului industrial-militar al Rusiei.

Infrastructura militară din Vietnam este în mare măsură „setata” pe sisteme de lupta sub apă, pe uscat și în aer de productie rusesasca, dar „noua realitate care apare după decizia președintelui SUA, Barack Obama, de a elimina complet embargoul asupra armelor împotriva Vietnamului, creaza exportatorilor ruși noi realitati din punct de vedere al concurenței”.

Anterior, președintele Obama, în timpul vizitei sale la Hanoi, a declarat încetarea embargoului armelor (inclusiv letale) impotriva Vietnamului. „Modificările adoptate vor fi în măsură să asigure Vietnamului accesul la echipamentul necesar pentru protejarea țării”, – a declarat Obama. El a menționat că embargoul a fost o relicvă a Războiului Rece.

Embargoul asupra armelor pentru Vietnam a fost impus de SUA în 1984, la nouă ani după încheierea războiului din țara și unde Washingtonul a sprijinit Vietnamul de Sud, care a fost învins și anexat de comunistii din Vietnamul de Nord.

Vietnam este un cumpărător tradițional de arme rusești. Raportul Institutului SIPRI privind evoluția exporturilor de arme la nivel mondial arată că, în 2011-2015, Vietnam a reprezentat 11% din totalul exporturilor de arme rusești. De asemenea, 11% din arme au venit din China. Cel mai mare cumpărător de arme rusești însă este India (39%).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top