Ministerul Industriei și Comerțului din Federația Rusă consideră că reorientarea produselor rusești de metalurgie feroasă din SUA către alte piețe va fi extrem de dificilă pentru exportatorii ruși, transmite TASS.

Anterior, Departamentul de Comerț al Statelor Unite a propus unele măsuri restrictive împotriva furnizorilor străini de aluminiu și oțel în Statele Unite. Washingtonul are în examinare trei opțiuni: o acciza de cel puțin 24% pe toate livrarile; acciza de 53% pe importurile din 12 țări, inclusiv China, Rusia, India și Coreea de Sud; sau introducerea unei cote totale de 63% din nivelul livrărilor în 2017.

Departamentul de Comerț al Statelor Unite efectuează în prezent două investigații cu privire la impactul importurilor de oțel și aluminiu asupra securității naționale a Statelor Unite, iar la începutul anului 2018, departamentul a înaintat în mod oficial președintelui Donald Trump un raport privind impactul importurilor de aluminiu asupra securității naționale a SUA. În conformitate cu legislatia in vigoare, în termen de 90 de zile, președintele american va trebui să fie accepte sau să respinga concluziile Departamentului de Comerț al SUA, iar în caz de aprobare sa determine masurile necesară pentru a „ajusta importurile“.

Producătorii ruși au devenit foarte îngrijorați de „ancheta oțelului” în SUA, inițiată anul trecut de către Departamentul de Comerț al Statelor Unite, au declarat oficial reprezentatii Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă.

„Trebuie remarcat faptul că exportul de produse rusești cu valoare adaugata scazuta (fontă,  feroaliaje) în SUA este de 35% din volum și 26,8% din valoarea exporturilor totale de produse metalurgice în perioada 2015-2017. Reorientarea acestor exporturi către alte piețe va fi dificila”, a recunoscut ministerul rus.

„În același timp, rezultatele investigațiilor ar putea fi contestate de partea rusă în cadrul organului de soluționare a litigiilor din cadrul OMC”, au declarat oficialii.

În 2016, SUA au reprezentat cea de-a treia piață pentru produsele din metal fabricate in Rusia cu o cotă de 9,7%. În 2016, exporturile rusesti in SUA de „metale și produse metalice” s-au ridicat la 2,88 miliarde de dolari, cu un volum total de 4,43 milioane de tone. Au fost exportate în principal aluminiul și produsele din aluminiu (63%) și metalele feroase (28%).

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Rusia – îngrijorată de posibile restricții SUA în comerțul cu metale

  1. Igor spune:

    recent rusia a facut schimb de metale cu Thailand: au schimbat metale pretioase pe boabe de cacao si ulei, asteptam revenirea rusie la situatia anilor 91-94 cind se facea barter: o racheta intercontinentala pe 2 tone de conserve americane

  2. bogdan spune:

    Ei dar de ce sa exporte otelul in USA cand pot sa si-l bage in dos si sa danseze kazacioc ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top