Ministerul Justiției din Rusia a depus o cerere de recunoaștere a Centrului administrativ al ”Martorilor lui Iehova” din Rusia, drept organizație extremistă, interzicerea activităților cu lichidarea acestuia, potrivit site-ului Curții Supreme a Rusiei.

Într-un comunicat de presă, „Martorii lui Iehova” au declarat că organizația nu a primit nicio notificare oficiala, și că solicitarea Ministerului rus al Justiției va afecta în mod direct aproximativ 400 de organizații religioase locale a ”Martorilor lui Iehova”, înregistrate in Rusia, precum și comunități, reunind mai mult de 175.000 de adepți ai credinței.

Închiderea Centrului „Martorii lui Iehova” poate avea ca rezultat urmărirea penală a membrilor bisericii numai pentru practica religiei lor, inclusiv pentru lectura comună a Bibliei, cântece și rugăciuni, spune organizația.

In ultimii ani, în Rusia au avut mai multe procese împotriva comunităților locale ale „Martorilor lui Iehova”. Acestea sunt de obicei acuzate de activitati extremiste și posesia de materiale interzise.

La sfârșitul lunii august a anului trecut, raportul Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă în lume a mentionat că, în Rusia, se fac presiuni constante asupra minorităților religioase, iar Procuratura Generala cere închiderea tuturor celor 406 de organizații religioase locale și a mai mult de 2.500 de comunități ale „Martorilor lui Iehova”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia interzice ”Martorii lui Iehova”, pe care îi declară ”extremiști”

  1. bogdan spune:

    Godaci !

    • mocanu dan spune:

      RUSNACII ASTIA STIU CINE ESTE CU ADEVARAT DOMNUL IEHOVA?MUJICI ASTIA NU STIU CA IN BISERICILE LOR CU CEPE TOT ACESTUI DOMN SE ROAGA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top