Rusia introduce taxe suplimentare asupra importului de bunuri din Statele Unite. „Măsurile de echilibrare” sunt fi luate ca răspuns la decizia SUA de a majora taxele la importul de oțel și aluminiu. Anunțul de introducere a unor taxe suplimenare a fost facut la 19 iunie de către ministrul dezvoltării economice al Rusiei, Maxim Oreșkin.

„Din cauza faptului că SUA continuă să aplice măsuri de protecție sub forma unor taxe suplimentare la importurile de oțel și aluminiu și refuză să ofere compensații pentru pierderile care rezulta, Rusia se va folosi de dreptul sau în cadrul OMC și introduce măsuri de echilibrare privind importurile din Statele Unite ale Americii,“ – a declarat Oreșkin, citat de „Interfax”.

Potrivit lui Oreșkin, în viitorul apropiat vor fi aplicate taxe suplimentare de import asupra mărfurilor americane. Măsurile vor afecta numai acele produse care au analogie pe piața rusă, a asigurat oficialul rus. Taxele suplimentare nu vor avea un impact negativ asupra indicatorilor macroeconomici, a subliniat Oreșkin.

La sfârșitul lunii mai, printr-o notificare trimisă la OMC, Rusia a estimat daunele cauzate de noile taxe ale SUA la 537,6 milioane de dolari pe an, scrie Vedomosti. Documentul a mai indicat că Federația Rusă va lua măsuri de raspuns împotriva mărfurilor americane pentru o sumă similară.

Conform regulilor, Rusia poate impune restricții în limita acestei sume pentru produsele din Statele Unite în termen de 30 de zile de la notificarea transmisa OMC. După cum se menționează în document, măsurile speciale vor rămâne în vigoare până când Statele Unite vor abroga taxele impuse.

Începând cu 23 martie, SUA au introdus taxe de protecție de 25% pentru oțel și 10% pentru aluminiu provenind din China, Rusia, Japonia și alte țări.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia introduce taxe suplimentare la importul de mărfuri americane

  1. bogdan spune:

    Paguba n ciuperci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top