yuaniVineri, cea mai mare banca din Rusia – Sberbank – a anuntat lansarea primelor acreditive din istoria sa cu finantare de la Banca de Export-Import a Chinei pentru compania „Pharmasintez”. Unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata produselor farmaceutice din Rusia a depus o cerere la Sberbank privind finantarea acreditivelor în yuani în cadrul contractelor de import pentru furnizarea de produse medicale din China.

Această știre a bântuit mass-media rusa controlata de stat tot weekend-ul, în special televiziunea RT. Stirea in fapt nu mai conta, fiind mai degraba un pretext pentru a pune din nou SUA și UE într-o lumină proastă. Anul acesta Rusia s-a zbatut permanent sa faca parada cu relatia sa cu China, asa cum unii isi prezinta noua amantă, pentru a trezi gelozia şi ciuda fostei.

Pe 3 iunie, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Storciak a declarat că autoritățile ruse au în vedere emiterea de titluri de valoare în yuani.

Pe parcursul anului trecut, Rusia și China au semnat o serie de acorduri de cooperare, astfel încât emisiunea de titluri în yuani nu este o idee proasta, dacă mare parte a datoriei este în mâinile chinezilor. În prezent, rata de schimb a yuanului nu este flotanta, în plus, există limite stricte cu privire la volumul de titluri în moneda chineza care poate fi detinut de investitorii străini.
putin Xi
Banca Centrala a Rusiei a încheiat cu Banca Populară Chineză un acord privind deschiderea unor linii-swap pentru a crește decontarile în moneda națională. Bursa de la Moscova va incepe in curand tranyactii futures in noua pereche de monede. De asemenea, Beijing și Rusia lucrează la crearea unui fond comun, ai caror prime investiții vor fi direcționate spre agricultura din nordul Chinei.

Sberbank a fost prima banca din Rusia care a emis garanții la împrumuturi în yuani.

În 2014, comertul între cele două țări a ajuns la 95.3 miliarde de dolari. Până în 2020 partile se așteapta la o dublare a acestei cifre la 200 miliarde dolari, insa mare parte din această creștere va fi pe seama gazelor naturale pe care Rusia le va livra în China.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top