paduri defrisatePe baza rezultatelor unui studiu comun, realizat de Institutul World Resources (WRI), Universitatea din Maryland și Google, lider mondial în distrugerea padurilor este Rusia, unde anual, din cauza exploatărilor forestiere și a incendilor dispare padure pe o suprafata de 4,3 milioane de hectare.

Cercetarea arata ca o cauză majoră a distrugerii pădurilor din întreaga lume sunt incendiile, care, de cele mai multe ori, sunt cauzate de om. Activitatea industriala umana este o alta cauza majora a disparitiei invelisului verde.defirsare

Specialistii sustin ca pentru refacerea integrala a suprafetelor de pădure defrisate sau incendiate in Rusia, trebuie să treaca cel puțin 100 de ani. Cu toate acestea, de cele mai multe cazuri, paduirle de conifere mai pretioase sunt inlocuite de soiuri de foioase mai puțin valoroase.

În clasamentul țărilor care pierd rapid suprafete intinse de păduri, dupa Rusia urmeaza, Canada – 2,4 milioane de hectare,  Brazilia – 2,1 milioane de hectare şi  SUA – 1,7 milioane de hectare.

Țările cu cea mai mare rată medie anuală de despădurire în 2011-2013

Ţara   pierderi medii (în mii ha)

1. Rusia 4.319

2. Canada 2.450

3. Brazilia 2.157

4. Statele Unite ale Americii 1.736

5. Indonezia 1.605

6. Republica Democratică Congo 608

7. China 523

8. Malaezia 465

9. Argentina 439

10. Paraguay 421

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top