În Rusia astăzi se sărbătorește a 72-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).

La parada militară din Piața Roșie au participat aproape 10 de mii de militari. În acest an, pentru prima dată, la parada au participat și trupele „Iunarmia“ – mișcare patriotică de tineret, inițiata de ministrul rus al apărării, Sergei Shoigu.

Partea aeriană a paradei a fost anulata din cauza vremii nefavorabile. Agenția de știri TASS transmite că 72 avioane și elicoptere, care urmau să zboare peste Piața Roșie, au revenit la aerodromurile lor.

Anterior, agenția de știri RBC a scris că pentru împrăștierea norilor deasupra Moscova au fost cheltuite nu mai puțin de o sută de milioane de ruble de la bugetul de stat. Costul total al sărbătoririi Zilei Victoriei în capitala Rusia va fi de aproximativ o jumătate de miliard de ruble.

În ajun, au aparut informații privind anularea paradei navale din Sankt-Petersburg. Navele Flotei Mării Baltice s-au intors in mare, in urmarirea distrugatorului american USS Carney, care s-a apropiat de apele teritoriale rusesti.

Totodata, pe 9 mai, în mai multe orașe din Rusia vor marsalui asa-zisele ”regimente nemuritoare“, în care civilii defileaza cu fotografii si portrete ale rudelor care au participat la război.

Potrivit mass-media, angajatii din sectorul public, elevii și studenții au fost obligați să participe la celebrarea Zilei Victoriei. Șefii de instituții de învățământ din mai multe regiuni au primit circulare cu ordinul asigurarii prezenței la acțiuni, altfel studenții și elevii vor avea note scuzute.

Conform estimărilor recente, în timpul celui de-al Doilea război mondial (1939-1945) au fost ucisi peste 50 de milioane de oameni, din care 27 de milioane erau cetățeni sovietici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

8 Responses to Rusia marchează Ziua Victoriei cu procesiuni și parade militare

 1. Catun spune:

  Ce victorie sarbatoreste Rusia cu adevarat pe 9 mai?

  La 5 martie 1940, conform notei pregătite pentru Stalin de Lavrenti Beria seful politiei politice sovietice, membrii Biroului politic — Stalin, Molotov, Kaganovici, Kalinin, Voroşilov şi Beria — au semnat un ordin de executare a activiştilor «naţionalişti şi contrarevoluţionari», «elemente antisociale străine», din lagărele de prizonieri şi din închisorile din zonele de vest ale Ucrainei şi Belarusului.

  Între 3 aprilie şi 9 mai 1940 (cu o pauză de 1 mai!), 22.000 de prizonieri de război şi alţi arestaţi au fost asasinaţi.
  Printre cei ucişi la Katyń s-au numărat un amiral, doi generali, 24 de colonei, 79 de locotenent-colonei, 258 de maiori, 654 de căpitani, 17 căpitani de marină, 3.420 de subofiţeri, câţiva preoţi militari, trei moşieri, un prinţ, 43 de oficialităţi, 85 de cetăţeni privaţi şi 131 de refugiaţi. Intre asasinaţi s-au aflat si 20 de profesori universitari, 300 de doctori, sute de avocaţi, ingineri şi profesori, peste 100 de scriitori şi ziarişti şi aproximativ 200 de piloţi de aviaţie.
  În total, NKVD-ul a eliminat aproape o jumătate din corpul ofiţerilor polonezi. Numai 395 de prizonieri au scăpat de la moarte.

 2. Yatsenyuk spune:

  Rusii din pacate ,au ramas singura speranta in fata sclaviei globalizate . Dumnezeu sa fie alaturi de ei in lupta cu bestia satanica,imperiul americano britanic. Si urari de bine cu ocazia marii lor sarbatori .

  • bogdan spune:

   Lasa tovarase ca stie Dumnezeu cu cine sa se alature ! Cu criminalii se alatura doar Diavolul !

   • Yatsenyuk spune:

    O fi cu ingerasii americani „dumnezeu” asta ? Nu am vorbit de ce stie sau face Dumnezeu ,ca nu stim noi de astea,muritorii simpli ,eu am facut o urare ,cum se face crestineste. Dumnezeu sa-ti dea si tie gandul cel bun ,si pace sufletului tau zbuciumat .

    • Catun spune:

     Crestineste vorbind, noi stim ca Dumnezeu nu e cu criminalii, furaciosii, mincinosii, adulterinii s.a. La voi dumnezeul vostru e cu Putin care are toate pacatele. Iar acolo unde nu e Dumnezeu, e diavolul.

 3. bogdan spune:

  Nasol moment daca in Piata Rosie au venit doar 10.000 de godaci ! Pai noi in Bucuresti fara Parada Militara am strans 300.000 de oameni si era iarna…

 4. bogdan spune:

  Un godac doi godaci ! Intrebare de baraj ! Cine-i mai tare la ora actuala ? Oaia sau godacul ! In Bosfor scorul e de 1-0 pt oaie ! Se mandreste Behehecaly !

 5. Antonescu spune:

  ,, rusnacii traiesc din aminitiri,,, in zilele astea pana si oile au ajuns arme de temut pentru betivanii aia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top