prizonieriPrizonierii de război ucraineni vor fi anchetaţi de experți ai Comitetului de Anchetă al Federației Ruse (Procuratura Generală), unii deţinuţi urmând chiar să fie transferaţi în Rusia, în cazul acestora se vor fabrica dosare penale, rezultă din convorbirea telefonică interceptată de Serviciile Secrete Ucrainene (SBU), dintre premierul DNR” (Donetk) Alexandr Zaharchenko şi şeful „Centrului de Coordonare a Sprijinului pentru Novorossiadin Moscova, Alexei Markov.

Cei doi, Zaharchenko și Markov, discuta aspectele organizatorice ale activității în această direcție. În special, Markov, anunţă în viitorul apropiat guvernele occidentale vor declara cele doua republici auto-proclamate drept organizatii teroriste apoi, impotriva Rusiei vor fi declansate sancțiuni. Prin urmare, Rusia ar trebui să actioneze în avansOameni din Comitetul de anchetă al Federației Ruse au cerut stabilească un contact cu conducerea din Donetk pe trei probleme„, a transmis Markov lui Zaharchenko.

Potrivit acestuia, prima problemă se referă la informații despre prizonierii ucraineni de rang înaltîn vederea desfășurării activităților de ancheta cu posibilitatea deschiderii ulterioare a unor procese în Rusia.”

Markov spune, de asemenea, Rusia are nevoie de orice informații despre cetățenii Federației Ruse care luptă de partea Ucrainei.”

Ei au dat ordine clare pentru a lansa activități operative de identificare a acestor cetățeni„, a spus el. Ei (partea rusă n.r.) sunt pregatiti sa trimita neoficial mai multe persoane cu experiență de la Comitetul de Anchetă pe teritoriul Novorossia pentru a asista la interogatorii autoritățile de investigare nou formate,” – spune Markov.

El a solicitat „premierului” din Donetko cameră mică, cu o pivniță pentru detenția temporară a prizonierilor de război oamenii din Comitetul de Anchete sunt gata să ofere orice asistență în scopul realizarii unei filtrari a prizonierilor.”

Markov mai sugerează, de asemenea, posibilitatea unui „export” a prizonierilor ucraineni pe teritoriul Rusiei, pentru interogări: şi poate, cu acordul conducerii Novorossia, unii deținuți sa fie duşi imediat pe teritoriul Federației Ruse, arestati pentru trecerea ilegală a frontierei și împotriva lor intentate acțiuni juridice...

savcenko2Amintim că o procedura similara a fost folosita si in cazul pilotului militar ucrainean Nadejda Savcenko (foto), capturata de separatisti si ulterior dusa in Rusia pentru a fi judecata pentru uciderea unor ziaristi rusi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top