ruble protofelPrimul trimestru al anului 2015 s-a încheiat destul de prost pentru Rusia, fiind înregistrata căderea tuturor principalilor indicatori economici: salariile reale și veniturile, retailul, serviciile, investițiile, constructiile, industria etc., potrivit cifrelor Rosstat.

Conform previziunilor Bloomberg, în trimestrul I economia rusă se va contracta cu 2,9% față de aceeași perioadă a anului 2014. Acesta va fi primul trimestru cu declin din 2009 încoace, remarca Vedomosti.

Investițiile în perioada ianuarie-martie au scăzut cu 6%, comparativ cu trimestrul I 2014. Investițiile ar putea avea primi suport ca urmare a inceperii mega-conductei „Puterea Siberiei”, care va duce gaze in China, insa din cauza problemelor bugetelor regionale, a deprecierii rublei si scumpirii importurilor, investițiile publice în 2015 vor fi reduse cu 21%, iar investițiile monopolurilor de stat – 8.2%,  au calculat analistii Vnesekonombank.

Salariile reale din trimestrul I al anului au scăzut cu 8,3%, veniturile – cu 1,4%, față de aceeași perioadă din 2014. Cu o inflație de două cifre (circa 16%, în medie) şi pe fondul unei ușoare creșteri a șomajului, salariile reale și veniturile vor continua să scadă: cu 9,6%, respectiv 6,3% pentru intregul an.

În trimestrul II, recesiunea economică in Rusia se va intensifica. Analistii Bloomberg se așteaptă la o scadere de 4,6% în trimestrul II și de 5,1% în trimestrul III. In trimestrul al patrulea – scaderea se va incetini la 3,9%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top