avioane ruseRusia propune SUA ca din 25 mai sa inceapa raiduri aeriene comune împotriva gruparii teroriste „Dzhebhat en-Nusra”, dar si militantilor și caravanelor cu arme, care trec prin granița siriano-turcă. Declaratia a fost facuta de către ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, potrivit TASS.

„Propunem SUA, în calitate de co-presedinte al Grupului de sprijin internațional al Siriei, începând cu 25 mai sa începem actiuni comune ale fortelor aeriene, ale Rusiei și avioanele coaliției conduse de SUA, de planificare și atacare a detasamentelor gruparii Dzhebhat en-Nusra, a grupărilor armate ilegale, care nu se supun regimului de incetarea a focului, precum și a caravanelor cu arme și muniții, gruparilor armate care trec ilegal granița siriano-turc, evitând în același timp atacurile asupra țintelor civile și a așezărilor umane „- citeaza TASS declaratia lui Soigu.

Șoigu a avertizat că, în caz de refuz, Rusia își rezervă dreptul de a distruge unitatile enumerate în mod unilateral.

Potrivit lui Shoigu, încetarea focului în Siria este respectata in majoritatea regiunilor, dar militantii Dzhabhat en-Nusra „încearcă să reia ostilitățile la scară larga”.

Ministrul a spus că principalele încălcări ale armistitiului au loc periodic în nordul provinciei Latakia, in provincia Alep și în suburbiile Damascului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

55 Responses to Rusia propune SUA să efectueze raiduri aeriene comune în Siria

 1. Ipocrizia rusa spune:

  Chiorpec Nicu – adresa facebook – unul din propagandistii pro-rusi care apar din cand in cand pe aici. Doar ca sa vedeti cum arata fetele din spatele propagandei!

 2. Putin spune:

  Adevarul rusilor

  În Uniunea Sovietică, se anunţă un concurs de picturi realist-socialiste pe subiectul „Lenin la Praga”. Printre alţii, vine unul care prezintă o pictură neprevăzută: într-o poiană, un bărbat şi o femeie, goi, pe o pătură, cu ceva haleală lângă ei. Membrii juriului, zăpăciţi, întreabă:
  – Ce legătură are?…
  – Cum, zice pictorul, nu vedeţi? Femeia este soţia lui Lenin şi bărbatul este şoferul lui Lenin.
  – Şi Lenin unde-i?
  – Lenin?! La Praga.

  Comentează

  ImprimareEmail
  Iţic Mendelovici, evreu rus, lua mereu cuvântul la adunările de partid, unde se declara mereu de acord cu antevorbitorii săi.
  – Tovarăşe Iţic , îi spuse secretarul de partid, dar dumneata n-ai niciodată o părere proprie?
  – Ba da, dar ţin să vă spun că nu sunt de acord cu ea!

  Comentează

  ImprimareEmail
  Rudele din Siberia fac o vizită la familia Ivanov în Moscova. La uşă micul Alioşa e întrebat:
  – Unde sunt părinţii tăi?
  – Tata vine imediat, e doar să facă un tur în jurul Pământului în Staţia MIR. Cu mama va dura mai mult, ea e la coadă la pâine…

  Comentează

  ImprimareEmail
  O delegaţie din vestul Europei face o vizită în Uniune cu ocazia construirii magistralei de cale ferată Baikal – Amur. De la inginerul şef doresc să afle dacă şina va fi cu un sens sau cu două. La care inginerul rus:
  – Ştiţi, noi construim şina din două părţi. Un porneşte din est şi una din vest. Dacă ne vom întâlni şina va fi simplă, iar dacă nu va fi dublă…

  Comentează

  ImprimareEmail
  Măritul Ceapaev, eroul legendar al ruşilor roşii răsfoia operele lui Marx înaintea bătăliei hotărâtoare cu albii lui Denikin. Ceapaev întorcea filele, cam una pe secundă. Pe la 12 noaptea vine Alioşa:
  – Mărite Ceapaev, trebuie să te odihneşti, mâine avem bătălie cu albii lui Denikin.
  Măritul Cepaev ia o cizmă şi o aruncă după Alioşa. Continuă să citească operele lui Marx, cam o filă pe secundă. La ora 3 noaptea, acţiunea se repetă. Cealaltă cizmă, operele lui Marx, o filă pe secundă. La 6 dimineaţa Alioşa disperat:
  – Mărite Ceapaev, albii lui Denikin sunt pe coama dealului!
  Măritul Cepaev lăsa operele lui Marx deoparte şi spune:
  – Alioşa, nu ştii tu unde dracu am pus bancnota aia de 20 de ruble?

  Comentează

  ImprimareEmail
  23.La un locuitor ciukoş (locuitor în peninsula Ciuhotsk), vine KGB-ul pentru a-l interoga, deoarece se auzise că locuitorii ciukoşi au foarte mult aur. Colonelul KGB-ist, care nu cunoştea dialectul ciukoş, îi transmite aghiotantului:
  C: Întreabă-l pe ţăran unde are aurul!
  A: Unde ai mă aurul?
  T: Nu am nici un fel de aur. Sunt foarte sărac.
  C: Ce-a zis?
  A: Spune că nu are nici un fel de aur, că e foarte sărac.
  C: Bine. Spune-i că dacă nu ne arată unde are aurul, eu personal îl împuşc în cap.
  A: Colonelul a spus că dacă nu ne arăţi aurul, te va împuşca în cap şi apoi îţi va scoate inima!
  T: În cazul ăsta, spune-i colonelului că aurul este îngropat sub cortul meu.
  C: Ce-a zis?
  A: A spus că vă f**e în gură…

  Comentează

  ImprimareEmail
  O echipă de reporteri se deplasează în Daghestan pentru a face un reportaj cu luptătorul tipic naţional. Reporterul:
  – Ştim cu toţii că războiul v-a adus numai nenorociri şi tragedii dar cred că mai aveţi puterea să vă aduceţi aminte de o întâmplare fericită din viaţa dumneavoastră!
  – Acu câtva timp mi-am pierdut capra în munţi. Atunci ne-am strâns toţi sătenii la mine acasă, am băut vodcă, apoi am plecat, am găsit capra, am adus-o acasă, am fu*ut-o cu toţi, apoi am băut iară vodcă.
  Reporterul:
  – Ce scârbos, dar totuşi o întâmplare fericită din viaţa dumneavoastră nu puteţi să-mi povestiţi?
  – Ba da. Într-o zi nevasta unui sătean s-a pierdut în munţi. Ne-am strâns toţi la el acasă, am băut vodcă, apoi am plecat, am adus femeia acasă, am fu*ut-o cu toţii, apoi am băut iară vodcă.
  – Văd că aşa nu merge. Puteţi să-mi povestiţi o întâmplare tristă din viaţa dumneavoastră?
  – Într-o zi m-am pierdut în munţi…

  Comentează

  ImprimareEmail
  În anii ’80, la graniţa dintre Rusia şi China au avut loc conflicte armate. Iată cum relatează agenţia de presă TASS:
  „La graniţa ruso-chineză, în timp ce un grup de tractoare arau falia de demarcaţie avioane chinezeşti le-au atacat.”
  Agenţia China Nouă:
  „La graniţa chinezo-rusă în timp ce un grup de planoare împrăştiau îngrăşăminte peste câmpiile cu orez, au fost atacate de tancurile sovietice.”
  Cum arată ştirea difuzată de AGER PRESS:
  „Astăzi la graniţa ruso-chineză a avut loc un bogat schimb de experienţă pe teme de agricultură.”

 3. Zorg spune:

  Cică R. Moldova a vrut să se unească cu România. Când au auzit rușii… au zis că se bagă și ei

 4. Putin spune:

  Moare Vladimir Ilici Lenin. Şi, ca orice om care-şi imaginează că n-are nimic pe conştiinţă, se prezintă la poarta Raiului.
  – Tu ce vrei, pleşuvule? Zice Sfântul Petru.
  – Păi, am murit şi vreau să intru…
  – Du-te, băi, Dracului!
  Şi aşa se făcu. După o vreme, se întâlneşte Sfântul Petru cu Aghiuţă.
  – Auzi, băi Drace, m-a întrebat Dumnezeu zilele astea ce mai face prăpăditul ăla de Lenin?
  – Ştii ce, mai întâi de toate eu sunt tovarăşu’ Dracu… aşa ne-a spus nouă tovarăşul Vladimir Ilici Lenin. Şi să ştii că Dumnezeu nu există…

 5. cozubas spune:

  „putin”,te-am uscat in gura ca pe argila africana cu adevaruri de astazi.Ciurucul ala de bogdan te-a lasat la greu. Asa-i la romani,se tradeaza la greu unul pe altul. A vazut ca-i depasit complet s-a „retras cavalereste” si a lasat prostalanul de tine sa incaseze. Reflecteaza singur… Am plecat sa ingurgitez la un restaurant , ca doar n-oi sta aici cu tine toata ziua. Tu continua sa scrii,ca pentru tine „onoarea” de postac este cea mai inalta functie oferita de stapanii americani”invitati de tine” in tara noastra cu tancurile,rachetele si trupele lor …))))))) S-auzim de bine coada de toporisca

  • Putin spune:

   Beutura, calce-o beutura! :)))))))))))))) Ingurgiteaza! 🙂

  • Putin spune:

   Un american şi un rus, sunt prinşi de o avalanşă în Alpi. Este un frig crunt şi ziua trece în noapte… gerul muşcă şi degera din carne…
   – Oare vom supravieţui? Se întreabă amândoi…
   Spre dimineaţă, nădejdea piere din amândoi, se îmbrăţişează şi se pregătesc de moartea rece ce-i învăluie… când, americanul, prin zăpezi adânci, zăreşte-un câine mare cu o butelcuţă de alcool le gât, alergând spre ei.
   – Ura! Strigă americanul. Iată că în sfârşit soseşte prietenul omului!
   Rusul se freacă la ochi şi exclamă satisfăcut:
   – Mare minune! Uite că aduce cu el şi un câine!

  • Putin spune:

   Ce sa faci si tu draga jeg bolsevic. Atunci cand ramai fara argumente (cer mult atata timp cat tu pozitionezi anul 1941 inaintea 1nului 1940 🙂 te duci la baut! 🙂 Hai ca acolo convingi tu pe cineva, iar daca nu reusisti, il cumperi cu o sticla de tarie. O sa fie frumos! Ca pe vremea in care il votati pe Iliescu! 🙂

  • Putin spune:

   Un beţiv la restaurant:
   – Ospătar, am fost aseară aici?
   – Desigur, domnule, ca de obicei! răspunse ospătarul.
   – Şi am cheltuit 200 lei?
   – Într-adevăr, aţi băut straşnic de banii ăştia.
   – Slavă Domnului! Am crezut că i-am pierdut.

  • Putin spune:

   Da, eu inca ma mir ca exista oameni ca tine. Unui om rational I-ar fi fost rusine de propria-i incultura. In schimb tu te falesti cu ea! Pana nu esti si fudul, nu esti prost destul!

 6. Putin spune:

  Daca tu mai drag jeg bolsevic nu ai reusit, e vina ta, majoritatea celorlati au reusit! Pai vezi daca nu te duce mintea? Tu cu nazistii, cu bolsevicii! Batman, Batman! 🙂 N-ai putut! Acum ti-ai gasit explicatia pentru propria-ti prostie! Sa sti dragul meu bolsevic, ca retardul si prostia pe care le afisezi aici, se traduc si in viata reala. Bineinteles ca altcineva e de vina pentru nereusita ta! 🙂

 7. cozubas spune:

  Tu i-ai invitat cu tortura ? ))))) Aha! Si tot tu i-ai invitat sa ne ia aurul,petrolul,cuprul,padurile,economia,bancile,pamanturile? Aha ! N-am stiut asta. Da cine ti-a dat tie puterea asta,nu trebuia sa faci un referendum pentru asta? Ma rog,este neimportant pentru mine. Doar in treacat ziceam ca aceste realitati au distrus o natiune intreaga,i-au adus la sapa de lemn pe romani ,i-au evacuare in masa(6 000 000 de plecati in bejenie),ca pe timp de zazboi. Sa nu gasesti tu in tara ta,o tara atat de bogata ca Romania,o alternativa economica pentru tine,pentru si copiii tai? Sa nu mai poti detine o functie,un loc de munca decent,sa nu te poti bucura de prosperitate,de perspective de sanse egale din cauza ocupantilor „invitati de tine” ,asta nu cred ca-i chiar de lauda,nu?

  • Putin spune:

   Daca tu mai drag jeg bolsevic nu ai reusit, e vina ta, majoritatea celorlati au reusit! Pai vezi daca nu te duce mintea? Tu cu nazistii, cu bolsevicii! Batman, Batman! 🙂 N-ai putut! Acum ti-ai gasit explicatia pentru propria-ti prostie! Sa sti dragul meu bolsevic, ca retardul si prostia pe care le afisezi aici, se traduc si in viata reala. Bineinteles ca altcineva e de vina pentru nereusita ta! 🙂

  • Putin spune:

   Am vazut jumatate de glob, nu-mi spune cum e Romania! Romania mai e formata si din necivilizati ca tine, din cei care au pupat cururile comunistilor ca Iliescu si acum se plang ca sant saraci si prosti!

 8. Putin spune:

  Dragul meu retardat jeg bolsevic. Hai sa incerc sa am rabdare cu tine. Scrii ca noi tot readucem in amintire trecutul! Pai dragul meu jeg bolsevic, dragul meu pensionar retardat, hai sa-ti explic. Am adus in amintire trecutul pentru ca TU ai scris despre el! Povestile alea pe care le-ai incuract, cum ca noi am atacat maretul URSS si ca urmare, ei ne-au ocupat! Gresit! Am pus-o pe seama ultimului atac cerebral pe care l-ai avut si pe chiulul de la scoala! De ce avem acum forte NATO in Romania? Simplu! Pentru ca voi ne-ati amenintat, asta ar fi nimic, stim tot cat de mincinoasa este propaganda voastra, dar uite mai drag jeg bolsevic in anii’90, ati generat un conflict pe teritorii romanesti, teritorii pe care tot voi ni le-ati rapit si ati postat acolo o intreaga armata. Uite motivul pentru care am intrat in NATO. Unul dinttre ele. Cand pui mana pe o carte, povestim si despre CAER, dar pana una alta, santem in NATO si asta ne asigura pacea. Nu aveti ce sa ne faceti. Ca mai exista bolsevici ca menntalitate, ca si tine si care striga ca noi vrem razboiul, o punem pe tot seama retardului. Santeti singurii care striga razboi in sus, razboi in jos. Voi strigati ca noi (care dracu or fi noi in mintea ta, numai tu sti) vrem razboiul…Nu dragul meu jeg bolsevic. Voi o faceti! Voi strigati ca noi strigam! Dar dupa cum spuneam, o pun pe seama retardului, a unui atac cerebral, lipsei de cultura si faptului ca in loc sa-ti dai banii de buzunar pe carti, ai jucat „perete” cu ei, pe tigari si bautura! Nu e vina noastra asta!

 9. cozubas spune:

  Pana ce va scarpinati voi intre crenelurile cerebrale a amintesc ca acum,in acest moment,rusii n-au tancuri in Romania,insa americanii au… Au si rachete nucleare ,au si infiltrati ,au si CIA?si FBI,si cetateni romani facuti cetateni americani la apelul bocancilor,folositi ca si cozi de topor,au si trupe,au si criminali care omoara pe trecere de pietoni,beti si apoi nu dau socoteala nimanui…Au,ei au,noi nu ! Daca faceai tu accidentul ala „putin” ,ca roman luai 20 de ani de ocna,dar americanelul,nu a luat ici o zi,ca el e stapanul tau… Pentru a nu se vedea realitatea crunta de astazi,va baga pe voi la inaintare si va foloseste cu 10 dolari pe zi ca pe carpe sa ne intoxicati cu povesti de 100 de ani in urma,de pe vremea comertului cu sclavi american. Ati ajuns sa traiti la trecut si sa ne povestiti propaganda de 100 de ani in urma ,ascunzand ce face america astazi. Nu vreti sa ne spuneti nimic despre lagarele de tortura a secolului 21? Hai bre prostime ca o astfel de puscarie de torturat oameni a avut si Romania,trebuie sa stiti asta,nu? Tortura,in anul 2016,doameeeeee,o fi tortura democratica oare ca-i facuta de americani? ))))))))))ihihihihih Ddar voi vreti razboi cica,bravo prostime sa aveti parte de el,ca prea-l doriti…

  • Putin spune:

   Au mai jeg bolsevic, pentru ca noi I-am invitat! daca tu intrii la mine in casa neinvitat, o sa iei un picior in cur, daca te invit, atunci se schimba treaba, iti pun si ceva pe masa!

  • Putin spune:

   Tu crezi toate prostiile care-ti convin! Ce mai face „curul” ala al tau, pardon „gurul” Luci Lucescu Londra! Adresa de facebook! Ati semnat petitia in care trebuia sa ne cerem scuze lui Putler, noi romanii? pana iti bate si tie cineva la usa. Nu ar fi de mirare la cat iti ameninti tara. Nu a facut-o nimeni inca pentru ca te considera un biet retardat care iisi asterne aberatiie logoreice aiurea…:)

  • Putin spune:

   Asa, americanul a omorat un om, nu americanii? Lasa pluralul pentru prietenii tai cu care sprijini banca si povestiti de cat de rea e viata la o tarie. A fost deschis un proces civil impotriva lui, de catre familie, un proces pe care eu sper sa-l castige. Dar uite din nou gandirea ta care i-a doar ceea ce-i convine (imi cer scuze, nu stiam cu sa-ti numesc aberatiile). Ca un american a facut o crima, ai vazut, dar ca rusii ti-au omorat de curand sute de romani, pe care tot ei i-au tranformat in moldoveni, moldoveni ce vorbesc o limba „moldoveneasca” asta nu poti sa vezi, ca de, ce ar mai insemna propaganda apoi. Un mare fas. Cum te-ai mai uita tu in ochii lui Putler apoi! 🙂 Cum s-ar traduce apoi anii in care ai muncit la colhoz si i-ai injurat pe capitalisti!?! Totul ar deveni o pierdere de vreme! 🙂 O investitie in prostie si incultura care s-ar risipi ca un fum! 🙂

 10. Putin spune:

  Razboiul este o tampenie! L-ati inceput, asa ca taceti din gura! Violurile, moartea, saracia fac parte din el. Tu acum pui intrebari tampite ca de ce in razboi se bat oamenii si ca de ce se moare! Pai mai jeg bolsevic, am sa-ti raspun tot cu o intrebare: ce cauta armata rusa in Moldova ACUM! De ce a ocupat basarabia si Bucovina? Daca nnu o ocupati, nu mai pueai intrebarea aia tampita cu Stalingradul! Panimaisi !

 11. cozubas spune:

  Afganistan°,unde mor soldatii romani,copiii romanilor,eliberand bucati si bucatele din teritoriul national

 12. cozubas spune:

  Bai baiatul vacii,unde „eliberam noi teritoriul national” la Stalingrad? De ce-am trecut Prutul bai berbecut capos? Dar acum,in Avganistan,tot „eliberam teritoriul national” vitel fatat din piciore si venit de pamant in coarne? Dar in Irak,tot „eliberam teritoriul national”? Nu simti cat de prost ai ajund mamifer neganditor ce esti?

  • Putin spune:

   Razboiul este o tampenie! L-ati inceput, asa ca taceti din gura! Violurile, moartea, saracia fac parte din el. Tu acum pui intrebari tampite ca de ce in razboi se bat oamenii si ca de ce se moare! Pai mai jeg bolsevic, am sa-ti raspun tot cu o intrebare: ce cauta armata rusa in Moldova ACUM! De ce a ocupat basarabia si Bucovina? Daca nnu o ocupati, nu mai pueai intrebarea aia tampita cu Stalingradul! Panimaisi !

  • Putin spune:

   Clar, dupa vocabular esti de la tara. Asta nu ar fi o problema, dar vezi sa nu ti se bage cineva inainte, sa-ti mute pplasa de la coada, ca se termina untul. Nu te mai enerva asa, ca ppoate nu gasesti pastile la veterinarul de vis-a-vis! Usurel!

  • Putin spune:

   Razboiul este o tampenie! L-ati inceput, asa ca taceti din gura! Violurile, moartea, saracia fac parte din el. Tu acum pui intrebari tampite ca de ce in razboi se bat oamenii si ca de ce se moare! Pai mai jeg bolsevic, am sa-ti raspun tot cu o intrebare: ce cauta armata rusa in Moldova ACUM! De ce a in 1940 a ocupat Basarabia si Bucovina? Daca nu o ocupati, nu mai puneai intrebarea aia tampita cu Stalingradul! Panimaisi !

  • Putin spune:

   Intreaba-l pe bunicul tau, mai jeg bolsevic! Un om care o fi suferit la timpul lui, iar tu, iti bati joc de el, te folosesti de omul asta ca se ne spui cand ai chef ca a suferit, cand o intorci, ca ce a cautat la Stalingrad, cand aiurezi, ca facea bietul om afaceri si ca s-a intors bogat din Siberia! 🙂 Nici sovieticii n-aveau mama si tata, exact ca tine!

 13. cozubas spune:

  Vreti razboi,il ve-ti avea probabil,ca sunteti prea prosti si prea deformati de propaganda sa iubiti pacea respectand trecutul asa cum a fost el. Voi vreti razbunari ,manati de mania indusa de papusarii capitalisti a acestei planete care va poarta ac pe carpele de sters pe jos,pentru 10 dolari pe zi…)))) Vreti razboi si razbunari fictive cu toate ca mai aveti in hoitul vostru doua cacareze si alea vlaguite de foame ca si voi. Suntem modesta,o tara care ar trebui sa se preocupe de bunastarea ei si de viitorul copiilor ei,nu sa dea tot pe nimic americii si Europei si ramasi calicii lumii sa behaie cat le tine gura ca rusi-s de vina …)))))))))))

  • Putin spune:

   Mai tampitule, tu nu intelegi ca voi santeti singurii care vreti asa? pai cat sa-ti mai repetam mai jeg bolsevic? Ca nu vrea mai cretinule nimeni razboi in Occident? Tu chiar repeti la infinit propaganda lui Putler al tau? Unde traiesti tu mai baiatule in Romania? Unde ai invatat tu istorie? In ce fund de lume traiesti tu mai de percepi doar propaganda rusa?

  • Putin spune:

   Mai jeg bolsevic? Cine ma-ta vrea razboi? Cine a ocupat o parte din Moldova? Vrbim de istoria recenta? Cine a amenintat Romania ca pana acum a trait in pace? Cine ameninta ca intra cu tancurile in Europa mai autist sovietic? Cine a ocupat teritorii din Georgia, din Ucraina, cine a anexat Crimeea? Ti-am mai spus-o! Poate ca esti prea batran, dar incearca sa citesti putina istorie! Chiar si in pestera in care traiesti, tot trebuie sa ai o carte pe acolo! daca nu ai spune, cere ajutor! Ti-e foame? Spune, iti trimitem de mancare, dar lasa povestile alea tampite cu saracia!

 14. Putin spune:

  Bai jeg bolsevic, pentru tine 28 iunie 1940 s-a intamplat inainte de anul 1941 cand au iceput romanii sa-si elibereze teritoriile ocupate de voi, homus sovieticus? Incearca sa numeri pana la 1941, vezi ce urmeaza inainte, cifra de dinainte! 🙂
  Anexarea forţată a Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa din 28 iunie 1940 de catre Uniuniunea Sovietica, . În cazul în care retragerea nu s-ar fi făcut în termenul impus de patru zile, România era amenințată cu războiul.[1] Din cauza presiunilor conjugate ruso-germane venite de la Moscova și de la Berlin, administrația și armata române s-au retras pentru a evita războiul. Aceste evenimente s-au petrecut în context geopolitic mai larg, în care, prin pactul expansionist Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, Germania nazistă și Uniunea Sovietică își împărțiseră, în mod imperialist, sferele de influență teritorială în Europa Răsăriteană, după care, tot în 1939, a început cel de-al Doilea Război Mondial, prin atacarea Poloniei de către Germania hitleristă, la 1 septembrie 1939.

  În cea mai mare parte a teritoriului ocupat, sovieticii au proclamat RSS Moldovenească, iar partea sudică a Basarabiei, Bugeacul, și nordul Bucovinei au fost alipite la RSS Ucraineană. Odată cu proclamarea RSS Moldovenești, RSSA Moldovenească, republică autonomă „moldovenească” de la răsărit de Nistru, a fost împărțită între cele două republici sovietice vecine, Moldova sovietică și Ucraina. Ocupația sovietică a fost întreruptă, pentru scurtă vreme, în 1941, după ce România a declanșat operațiunile militare de eliberare a teritoriilor ocupate de URSS ca parte a Operațiunii Barbarossa), dar teritoriile au fost în cele din urmă recuperate de sovietici în 1944.

 15. cozubas spune:

  Sa fie clar postaci imbecili,Romania impreuna cu Germania nazista au atacat Uniunea Sovietica,asta-i adevarul gol,golut. Daca am pierdut razboiul asta nu inseamna ca rusii au invadat Romania sau Germania. Dar america care a facut scrum milioane de oameni civili aruncand milioane de bombe incendiare,cu napalm(interzis de legile internationale ale razboiului),peste orasele germane ,asta nu era invazie? Nici astazi armata americana nu a mai iesit din Germania. Chiar acum america are 174 (o suta saptezeci si patru)de baze militare in Germania,asta nu-i invazie ,e democratie?))))) Nu mai zic,ca-i de rasul gainilor ca pe vremea lui Stalin,america facea inca comert cu sclavi ,iar segregarea rasiala era in toi,negrii nefiind considerati ca facand parte din specia umana. …iiihihihihihih

  • Putin spune:

   Tu pur si simplu esti prost! Iar daca-l contrazici pe prost, risti un dialog cu el!

  • bogdan spune:

   Mai dar multa prostie mai poate incapea intr-un creier de primata ! Daca ar avea un caine atata prostie in cap ar fugi pana l-ar pierde…

  • Putin spune:

   Bai sulica rosie, daca Bunderstagul va hotara ca in Germania sa nu mai existe picior de emerican, asa se va intampla! In afara de tine si alte cateva milioane de rusi, nu deranjeaza pe nimeni asta! Sant si la noi, pentru ca i-am chemat, pentru ca am intrat intr-o alianta, sa ne aparam de invadatori ca si voi, pentru ca trebuie sa-ti cauti aliati impotriva ciumei rosii…!

 16. Putin spune:

  „Crimele abominabile ruseşti împotriva românilor Pe lângă deportările românilor în Siberia, la începutul anului 1941, după ce trupele sovietice au pus stăpânire pe Basarabia şi Bucovina de Nord, NKVD-ul a lansat zvonuri potrivit cărora sovieticii ar fi permis trecerea graniţei în România pentru a atrage în cursă românii care doreau să treacă graniţa din teritoriile ocupate. Astfel, în data de 1 aprilie 1941, un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului (Pătrăuţii-de-Sus, Pătrăuţii-de-Jos, Cupca, Corceşti, Suceveni), purtând în faţă un steag alb şi însemne religioase (icoane, prapuri şi cruci din cetină), a format o coloană paşnică de peste 3.000 de persoane şi s-a îndreptat spre noua graniţă sovieto-română în speranţa că aşa vor putea să ducă până la capăt acţiunea lor. Însă nu a fost să fie aşa. În poiana Varniţa, la circa trei kilometri de graniţa română, grănicerii sovietici i-ar fi somat să se oprească. După ce coloana ar fi ignorat somaţia, sovieticii au tras în plin cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supravieţuitorii au fost urmăriţi de cavalerişti şi spintecaţi cu sabia. La finalul măcelului, răniţii au fost legaţi de cozile cailor şi târâţi până la cinci gropi comune săpate dinainte, unde au fost îngropaţi, unii fiind în viaţă încă: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morţi sau muribunzi. Supravieţuitorii au fost arestaţi de NKVD din Hliboca (Adâncata) şi, după torturi de neimaginat, au fost duşi în cimitirul evreiesc din acel orăşel şi aruncaţi de vii într-o groapă comună, peste care s-a turnat şi s-a stins var, fără ca Rusia să recunoască aceste crime împotriva umanităţii.”

 17. cozubas spune:

  Ati vazut ce inseamna razboiul cand rusii au navalit peste noi la….. Stalingrad? pffff

  • Putin spune:

   Mai sula rosie. Cine ma-ta v-a pus sa ne anexati Basarabia si Bucovina? Si apoi te miri ca ti se raspunde! Ia nu mai intrati voi in Romania si veti vedea ca veti trai in liniste si pace cu noi! Si plecati si din Moldova! Pai mai sula rosie, bunicul tau a fost acolo, la Stalingad! Ai uitat ca faceai apel la sentimentalise acum cateva randuri? Bai gandire selectiva!

  • Putin spune:

   Draga jeg bolsevic, ia nu mai antedata tu istoria si vei vedea ca voi ati intrat si ati ocupat Romania, alaturi de nazisti! Ia stai tu pe curul tau, in indepartatul tau sat si vei vedea ca nu-ti mai bate niciun vecin cu gand rau! Dar daca te dai iara in gainile lui, la femeia lui, la terenul lui, o sa ai probleme! Munceste-ti tu pamantul, vezi-ti de femeile tale, fii harnic, cumpara-ti o carte din pensioara ta, nu mai da banii pe beutura si totul va fi bine! 🙂

 18. cozubas spune:

  Romania era mancata de paduchi si de raie si asa nespalati si iobagizati s-au inhaitat cu nazistii,ca si ucrainenii si au plecat la razboi,sa cucereasca Rusia…))))) Se si vedeau paduchiosii mare imperiu,trageau nadejde in aroganta lor ca vor deveni burucul pamantului. In aroganta si barbaria lor,la Odesa au facut atrocitati pe care istoria insasi s-a ingrozit… La fel si acum,inculti sadici si calici rupti in fund ca bogdan,”putin” si altii viseaza la colaci in cozi de caini)))))) La munca ogârjitilor , ca la razboi nimeni nu va poate folosi altfel decat carne de tun de prosti ce sunteti…)) Prostimea postaca vrea razboi,asta-i prostia secolului ))))))) hiiiiiiiiiiiiihihihihihihihih !!!!

  • Putin spune:

   De unde citezi Transnistreanule! Din viata ta de zi cu zi? 🙂 Pai ai uitat mai sula rosie ca voi v-ati aliat cu nazistii? Ca voi ati semnat tratate si apoo ati invadat Romania alaturi de ei? Polonia! Ati ocupat jumatate din Europa! Ia uite diferenta mbai jeg bolsevic , ca in Germania s-a vazut cel mai bine. De o pparte Trabantul, de cealalta parte Mercedesul! Cam asta e si calitatea ta! Cea pe care ai descris-o mai sus! Acum te plictisesti la coada la paine si ne scrii? Hai ca mai poti se ne arati ceva din putul gandirii, ca apoi mai ai de stat si la coada la unt! data viitoare, daca tot vrei sa ne impresionezi, pune-te la coada la carti!

  • Putin spune:

   Ti-am spus ca-ti da bunicul tau un sut in cur!?!? Ne-ai mai vandut tu povesti de Fratii Grimm, cu bunicul tau care de fapt nu fusese intr-un lagar, cca de fapt el a facut comert si s-a intors acasa cu bani! Bai sulica rosie!…..:)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Apuca-te de scris povesti pentru soimii patriei!
   Cartile sant obiectele alea care au doua coperti! Ca sa lle citesti trebuie sa indepartezi coperta spre stanga!

  • bogdan spune:

   cozubas sau cacatas cum te-oi numi ! Tu esti mai prost decat prevede legea…chiar si cea rusa…nici nu are rost sa coboram la nivelul tau…ce sa ceri unei scursuri din natia cea mai rudimentara a lumii…

 19. Putin spune:

  Stim mai jeg comunist ce inseamna razboiul! Le-am vazut pe toate astea atuinci cand ati navalit peste noi!
  „De multe ori oamenii politici sau diplomaţii preferă să atribuie cuvintele „pragmatism“ sau „încredere“ relaţiei dintre România şi actuala Federaţie Rusă, moştenitoarea unei părţi importante a teritoriului fostei Uniuni Sovietice, dar mai ales a povarei morale pe care Moscova o poartă pe umeri faţă de nedreptăţile şi crimele comise cu o cruzime fără margini asupra populaţiei civile de către Armata Roşie şi NKVD în teritoriile ocupate, ambele conduse cu mână forte de fostul lider bolşevic Iosif Stalin. Poate aceste cuvinte ar trebui înlocuite cu „respect“ şi mai ales „scuze“ faţă de atrocităţile şi genocidul comis de trupele sovietice asupra românilor din teritoriile care au fost smulse ţării în urma raptului teritorial din 1940, când Basarabia şi Bucovina de Nord au fost cedate vecinului de Răsărit. Dacă anul trecut, Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a Parlamentului rus – n.r.) recunoştea şi condamna masacrarea polonezilor în pădurea de la Katyn în Al Doilea Război Mondial, lipsa unei reacţii ferme din partea Bucureştilor într-o chestiune similară şi tăcerea Moscovei pe această temă conduce în continuare la menţinerea unei stări de angoasă între cele două capitale. Denumit şi „Katyn-ul românesc“, genocidul de la Fântana Albă reprezintă un episod negru din istoria României, atunci când nu mai puţin de 3.000 de români bucovineni au fost masacraţi cu sânge rece de trupele sovietice. Dacă la Katyn a fost vorba de execuţia a peste 20.000 de ofiţeri polonezi, aici avem de-a face cu un masacru premeditat a unor oameni neînarmaţi care nu voiau decât să nu mai trăiască sub ocupaţie străină, fără a opune vreo rezistenţă armată.
  În 1940, românii constituiau 80% din populaţia Bucovinei, astăzi abia mai sunt 20%. Românii au fost supuşi unei adevărate exterminări fizice. Mai mult, în Basarabia s-a reuşit crearea aşa-zisului „popor moldovenesc“, diferit de cel românesc. Astfel de evenimente tragice nu pot fi date uitări. Un popor care uită astfel de evenimente tragice îşi riscă viitorul şi identitatea.
  Crimele abominabile ruseşti împotriva românilor Pe lângă deportările românilor în Siberia, la începutul anului 1941, după ce trupele sovietice au pus stăpânire pe Basarabia şi Bucovina de Nord, NKVD-ul a lansat zvonuri potrivit cărora sovieticii ar fi permis trecerea graniţei în România pentru a atrage în cursă românii care doreau să treacă graniţa din teritoriile ocupate. Astfel, în data de 1 aprilie 1941, un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului (Pătrăuţii-de-Sus, Pătrăuţii-de-Jos, Cupca, Corceşti, Suceveni), purtând în faţă un steag alb şi însemne religioase (icoane, prapuri şi cruci din cetină), a format o coloană paşnică de peste 3.000 de persoane şi s-a îndreptat spre noua graniţă sovieto-română în speranţa că aşa vor putea să ducă până la capăt acţiunea lor. Însă nu a fost să fie aşa. În poiana Varniţa, la circa trei kilometri de graniţa română, grănicerii sovietici i-ar fi somat să se oprească. După ce coloana ar fi ignorat somaţia, sovieticii au tras în plin cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supravieţuitorii au fost urmăriţi de cavalerişti şi spintecaţi cu sabia. La finalul măcelului, răniţii au fost legaţi de cozile cailor şi târâţi până la cinci gropi comune săpate dinainte, unde au fost îngropaţi, unii fiind în viaţă încă: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morţi sau muribunzi. Supravieţuitorii au fost arestaţi de NKVD din Hliboca (Adâncata) şi, după torturi de neimaginat, au fost duşi în cimitirul evreiesc din acel orăşel şi aruncaţi de vii într-o groapă comună, peste care s-a turnat şi s-a stins var, fără ca Rusia să recunoască aceste crime împotriva umanităţii.”

 20. cozubas spune:

  Am sperat pana recent ca tarile din fostul Pact de la Varsovia (Romania,Bulgaria,Ungaria,Iugoslavia,Cehoslovacia,Ungaria,Polonia) Precum si fostele republici desprinse din URSS vor avea un punct de vedere comun (si se putea foarte bine asta pana prin 2012,cu toate ca Iugoslavia si Cehoslovacia nu mai erau )in privinta statutului lor geopolitic si militar. Eram sigur ca experienta acestor tari prin pozitionarea lor ca falie intre est si vest ii vor uni intr-o vointa politica comuna sa devina o oaza de stabilitate,de pace si maiales de neimplicare in nici la est si nici la vest . Dar ti-ai gasit…Occidentul avea deja un program pentru ele… Le-au dezbinat,au mituit politicienii de varf,i-au santajat,etc,pana tarile noastre au devenit pamant parjolit si zona de confruntare. Elitele din aceste tari care au decis si decid au cetatenie americana si pot pleca cand se ingroasa tarasenia,iar prostimea ramane sa „moara pe limba ei”…

  • Putin spune:

   Da mai jeg bolsevic, avem un punct comun, faptul ca ne-ati ocupat, umilit, omorat, infometat, violat…! Ne-am invatat lectia, iar punctul nostru comun este ca ne vom apara de acum incolo impreuna…de voi, bolsevici nenorociti! Ca punctul nostru comun nu coincide cu al tau, ghinion, ma jeg bolsevic!

 21. cozubas spune:

  Vrei razboi in est bogdan in loc sa binecuvantezi pacea de care te bucuri inca. Pacat ca creierul tau care incape intr-o lingurita nu realizeaza ca atrocitatile razboiului(evacuarea,foamea,spaima,frigul,mizeria,lipsa scolii ,a hranei,a odihnei si a igienei pentru copii,grindina de bombe care cade incontinuu peste oameni,mirosul de moarte peste tot,oameni mutilati si imagini teribile,sobolani,paduchi,maruntaie umane imprastiate,cadavre in putrefactie,boli teribile,oameni dezumanizati, mutilati,fara parti din corpul lor,schiloditi,orbi,fara maini,fara picioare cu carnea sfartecata,oameni care au inebunit din cauza chinurilor si al pierderii sau mutilarii celor dragi ,,etc,etc,) Bunicul meu a facut razboiul ww2,pe ambele fronturi. Nu vorbea niciodata despre asta,nu radea niciodata si nu l-am vazut niciodata razand dupa ce a venit acasa din lagar. Nimeni nu l-a mai vazut razand,nici macar bunica.Bunica ramasese singura cu 3 copii,12 ani… Cand a venit acasa bunicul dupa 12 ani,3 de front si 9 ani de lagar,nu-si cunostea proprii copii… Putinul lapte de la o singura vacuta tinuta cu mare greutate de bunica ,tinea in viata cei trei copii si pe bunica mea. Si era un caz foarte fericit ca avea o vacuta .Generatiile bunicului si tatalui meu vorbeau despre pace ca despre Mana Cereasca! Iar tu bogdan vrei razboi…! Esti un om simplu bogdan si asa empiric cum esti(se vede si dupa cum scrii dar si dupa ce scrii) vei fi unul din primii afectati direct de razboi. Te gandesti poate ca te vei eschiva cumva,ca esti istet,ca vei pacali razboiul ca nu te poate nimeni obliga sa mergi pe front sau sa stai in preajma lui.Esti naiv si inseli teribil ! Din cauza inculturii tale nu ai nici cea mai vaga idee despre ce schimbari economico-sociale si legislative aduce razboiul. Te iau cu forta,legal,iar daca depui rezistenta te pot impusca pe loc cu un pseudotribunal de campanie compus din doi,trei gradati pentru tradare. Mancarea pe cartela,patrule peste tot,munca fortata la uzinele de armament,curent elecric o ora,sau doua pe zi… Daca doamne fereste va incepe un razboi in est,sa-ti aduci aminte printre amarele lacrimi de care nu vei duce lipsa,ce ti-am scris aici si sa-ti musti mainile si sa-ti smulgi parul din cap ca n-ai iubit si intretinut pacea cu toata inima ta ….!!!

  • bogdan spune:

   PORK rus ! ! Din cate stiu eu singura tara europeana(dar preistorica in gandire !) ce a atacat alte tari in ultimii 40 de ani a fost intotdeauna rushinica ! Nu moldovenii au atacat rusia nici georgienii nici ucrainenii ! Toate aceste tari au fost atacate de mizeria revansharda numita rushinica ! Doar ca mizeria voastra de tara trebuie sa stie ca daca veti incerca si cu tarile democratice din UE si NATO o sa o luati peste bot ! Caci voi numai asa va potoliti- tara nenorocita si inapoiata ce sunteti…Si daa pt a ne apara trebuie sa aducem aici cea mai noua si performanta tehnica ce este oricum peste tehnica porceasca si la nevoie vom avea posibilitatea sa ne aparam si cu arme nucleare ! Caci dementul de la kremlin cu asta ameninta lumea civilizata ! Deci trebuie sa ne aparam la acelasi nivel pt atacul porcilor ! Daca nu veti muri de foame pana atunci si scapam de voi pe cale naturala…

  • Putin spune:

   Singurii care vreti razboi, sunteti voi, nenorocitilor. Europa isi redusese programele de inarmare, bugetele, voi v-ati continuat politica de expansiune, de anexare, de epurare etnica….iar daca este un dram de adevar in ceea ce spui, pentru ca esti un mincinos ordinar, bunicul tau, daca ar mai fi trait, ti-ar fi tras un picior in cur!

  • Putin spune:

   Unde a stat bunicul tau 9 ani in lagar? In Rusia, desi si aici minti, romanii si alte natii, neramanand atat de mult timp in lagarele siberiene!

  • Putin spune:

   Uniunea Europeana are ca principiu fundamental de infiintare, nu bunastarea economica ci crearea unei Europe fara conflicte, prin accesul liber si egal la resursele si materiile prime, ceea ce a si reusit. Nu ne mai da tu lectii de pace sustinand dictatorii lumii moderne!

 22. bogdan spune:

  dar ceva raiduri deasupra cocinei federale impreuna cu USA nu vor ? la sediul central al cocinei kremlin acolo unde shade Porkul sef !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top