gruskoReprezentantul Permanent al Rusiei la NATO, Aleksander Gruşko, a declarat, că, oficialii de la Kremlin îşi vor întări capabilităţile militare în Crimeea, ca urmare a acțiunilor NATO în apropiere de granițele ruse.

„Ceea ce face Rusia corespunde în totalitate tuturor obligațiilor internaționale. Nu încălcăm nimic. Nu există interdicții asupra faptului că noi putem să amplasăm acolo (în Crimeea) anumite tipuri de arme”, a afirmat înaltul oficial rus.

Potrivit lui Gruşko, Moscova își va întări prezența militară în Crimeea, „dat fiind că țările din NATO își sporesc activitatea și își amplasează noi capacități în apropierea imediată a granițelor ruse”.

În acest sens, diplomatul rus la NATO este de părere că extinderea alianţei nord-atlantice în direcția Rusiei echivalează cu o „destabilizare serioasă a situației și cu o cursă a înarmării”.

„Procesul de extindere a NATO în orice direcție, în primul rând în direcția Rusiei, constituie o schimbare foarte importantă, care are extrem de serioase și negative consecințe politice, consecințe militare, și cei care încearcă să eludeze acest lucru comit o mare greșeală, pentru că în realitate aceasta echivalează cu o gravă destabilizare a întregii situații și cu o cursă a înarmării”, a conchis Gruşko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top