Russian Expo Arms-2013Armamentului rusesc devine necompetitiv în anumite sectoare de export, a declarat Alexandru Brindikov, consilierul directorului general al Rosoboronexport în cadrul Consiliul Federației de pe 27 martie. Potrivit lui, producatorii interni au fost obligați să abandoneze peste 30 de sectoare ale pieței mondiale de arme.

„Am plecat practic din aproape jumătate din sectoarele industriei de apărare, iar problema noastra nu ţine de marketing, ci de faptul că am devenit pur și simplu necompetitivi în aceste industrii” – a declarat Brindikov, citat de RIA „Novosti”.

Drept exemplu Brindikov a dat sistemele rusesti de artilerie și muniție. „Suntem într-o poziție proastă în domeniul sistemelor de artilerie, deși anterior eram pe picior de egalitate cu Suedia”, a spus el.

Ramanerea în urma se datorează „problemelor interne”, în special celor care tin „de componenetele electronice”.

„Ca urmare, suntem tot mai impinsi afara de pe piata vehiculelor blindate de tari precum Germania, China și chiar Ucraina, care a intensificat livrarile de transportoare blindate”, a declarat reprezentantul „Rosoboronexport”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Rusia recunoaşte că pierde competitivitatea pe piața mondială de arme

  1. fer spune:

    Rusia va ramine in continuare un furnizor de arme ieftine pentru cei care nu isi permit armament modern. Deci o sa se vinda in continuare kalashnikovuri, lansatoare de grenade, lansatoare portabile de proiectile reactive (rachete), explozibili si munitii. La radare sunt varza, la tehnologie stealth sunt varza, avioane invechite moral nu mai cumpara nimeni, bani pentru altele noi nu au etc. Ar mai fi sistemele de aparare antiracheta, dar alea sunt scumpe si nu sunt multi clienti pe piata si nici Rusia nu e dispusa sa le dea oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top