Olanda și Rusia au ajuns la o înțelegere în cazul Arctic Sunrise, în care, amintim, oficialii ruși au urcat pe nava activiștilor Greenpeace aflată în apele internaționale și au arestat întregul echipaj, scrie Dutch News.

În cadrul acordului, Greenpeace va primi din partea Rusiei 2,7 milioane de euro pentru compensarea daunelor cauzate navei, a costurilor asociate și compensații pentru cei 30 de membri ai echipajului.

Greenpeace Nederland a declarat că saluta insistența guvernului olandez. „Dreptul la protest pașnic este parte a democratie. Deși Greenpeace nu a participat la negocierea înțelegerii, suntem încântați de faptul că autoritățile ruse înțeleg acum esența deciziei tribunalului”, a declarat Fayza Ulahsen, una dintre activistele aflate pe nava arestata de Rusia.

Nava Arctic Sunrise, sub pavilion oalndez, a fost capturată de Rusia în septembrie 2013. Echipajul său a fost arestat sub acuzația de piraterie după un protest împotriva unei platforme rusești de foraj în apele arctice.

Echipajul a fost eliberat în luna decembrie a aceluiași an după ce Rusia a fost de acord cu o amnistiere. Nava a fost ținută în arest timp de 11 luni.

În vara anului 2017, Curtea Internațională de Arbitraj a luat o hotarare care obliga Rusia să plătească Olandei suma de 5,4 milioane de euro pentru daunele provocate în timpul arestării ecologiștilor Greenpeace de pe vasul Arctic Sunrise. Cu toate acestea, Moscova nu a recunoscut competența instanței și a refuzat plata despăgubirilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Rusia s-a angajat să despăgubească Greenpeace cu 2,7 milioane de euro pentru reținerea navei Arctic Sunrise

 1. bogdan spune:

  Spurcata si inapoiata specie ! Si aia de la Greenpeace prosti ca au acceptat ca godacii sa plateasca doar jumatate din suma stabilita de Instanta ! Trebuiau sa traga de ei pt intreaga suma .

  • duta spune:

   Greseala imensa e ca s-a acceptat negicierea pe o hotarare definitiva a unei instante. „Deci se poate” gandesc infractorii rusi.
   Asa se va intampla in continuare: se vor tergiversa, se va negocia si nu se va da nimis, saui pe aproape.
   Dar, cand ai de-a face cu olandeji, cu „dreturli nomului” in gura, la ce sa te astepti?!
   Sunt utili „idiotii utili”, aici a avut dreptate Lenin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top