vinuriOficialii Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse, au anunţat, marţi, că au reluat importul la vinuri moldoveneşti produse de companiile SA Imperial Vin şi SA Mold-Nord, informează independent.md.

Potrivit comunicatului de presă, vinurile produse de companiile moldoveneşti SA Imperial şi SA Mold-Nord corespund standardelor de calitate rusești şi au reintrat pe piaţa rusă.

Totodată oficialii ruşi au mai precizat faptul că embargoul impus vinificatorilor moldoveni ar putea fi anulat complet, după ce producătorii autohtoni vor prezenta mostre ale produselor lor pentru expertiză în laboratoarele din

Federația Rusă și se va constata că corespund cerințelor de calitate.

Pe 10 septembrie 2013, Rusia a interzis complet importul de vinuri din Republica Moldova, inclusiv din Transnistria și Găgăuzia, pe motiv că nu respectă cerinţele de calitate.

Ulterior, Federația Rusă a reluat importul vinurilor din Găgăuzia și Transnistria, astfel, în perioada ianuarie-mai 2015, pe teritoriul rus au fost importate 445 de loturi de producţie vinicolă, în volum de 4,8 milioane de litri.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top