lactateMinisterul Agriculturii din Rusia a trimis Guvernului un proiect de rezoluție cu lista actualizată a produselor care vor fi în curând interzise de a fi importate în Rusia, ca răspuns la extinderea sancțiunilor Uniunii Europene.

Publicatia RBC susține că din lista sunt excluse puietul piscicol și stridiile, in schimb va fi penalizat drastic importul de produse fara lactoză.

Postul de televiziune „Rossia 24” sustine ca la Guvern se discuta includerea in lista a unor produse precum ciocolata de lux, produse florale și peștele în conserve.

Cu cateva zile in urma, Ministerului Agriculturii a negat speculațiile despre schimbările radicale în lista embargoului, în special interdicţia ciocolatei.

Începând cu luna august 2014, Rusia a interzis importurile de anumite produse alimentare din Europa, fapt care a provocat o creștere semnificativă a prețurilor pe piața internă. Produsele fără lactoză, inițial interzise, au fost primele eliminate din lista, deoarece deficitul a creat probleme pentru copiii cu intoleranta la lactoza.

Potrivit RBC, noua versiune a listei rezolva aceasta problema in mod birocratic, in sens ca pentru a continua importul de produse fara lactoza, importatorul va trebui sa le înregistreze ca produse terapeutice și de preventie medicala.

In Rusia, laptele fara lactoza nu se fabrica. Unele companii rusești au deschis linii pentru astfel de producție, dar le-au redus la minimum din cauza rentabilitatii scazute și a lipsei de cerere. Potrivit medicilor, intoleranta la lactoza apare în Rusia la un procent de 16-18% din populație.

Embargoul rusesc asupra importurilor de produse din Europa a fost anunțat ca răspuns la sancțiunile anunțate de Occident după anexarea Crimeei. Pe 22 iunie, UE a extins sancțiunile până la sfârșitul lunii ianuarie 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top